Hrvatska pošta i ove godine, od 12. ožujka do 12. travnja, već 17. godinu zaredom organizira izbor najljepšeg izdanja hrvatskih poštanskih maraka. Ovaj put bira se najljepša među 40 poštanskih maraka izdanih 2013. godine. Glasati se može poštom ili internetom, a svi koji će glasati poštom mogu osvojiti vrijedne nagrade: ljetovanje u Zadru za dvije osobe, godišnjake i zbirke poštanskih maraka, prigodne albume i ostale vrijedne nagrade.

Glasači koji žele sudjelovati u izboru i nagradnoj igri poštom šalju glasačke listiće, koje mogu naći u poštanskim uredima Hrvatske pošte te na te na internetskoj stranici www.posta.hr. Listići se šalju na adresu:
HP-Hrvatska pošta d.d.
„Najljepša poštanska marka"
p.p. 514
10002 Zagreb
Pobjedničku poštansku marku s prošlogodišnjeg natjecanja izabrali su među 46 predloženih izdanja maraka tiskanih 2012. godine brojni zaljubljenici u te male i vrijedne predmete. Kao najljepša marka iz 2012. godine proglašena je marka Medičarstvo iz serije „Hrvatska nematerijalna kulturna baština", čiji dizajn potpisuje Orsat Franković, dizajner iz Zagreba. Sa samo dva glasa manje drugo mjesto osvojila je marka Hvarsko čipkarstvo, rad istog autora, također iz serije „Hrvatska nematerijalna kulturna baština", dok je treće mjesto osvojila marka Valentinovo, rad dizajnerice Dubravke Zglavnik Horvat.

Kako bi hrvatske poštanske marke brojni filatelisti i dalje prepoznali kao vrijedne te da bi i one pronašle svoje mjesto u filatelističkim zbirkama, Hrvatska pošta već 17. godinu zaredom organizira izbor najljepšeg izdanja hrvatskih poštanskih maraka. Izvlačenje dobitnika održat će se u prostorijama Hrvatske pošte 24. travnja 2014., a imena dobitnika nagrada bit će objavljena na internetskim stranicama Hrvatske pošte 29. travnja 2014. godine.

Pozivamo sve da se uključe u izbor najljepše marke i osvoje vrijedne nagrade!