Za 178 200 eura Grad Zadar nudi nagodbom Samostanu Sv.Pavla Preko (franjevaca trećoredaca) da će otkupiti 990 metara četvornih u uvali Dražanica za gradnju crpne stanice nazvane Park. 


To je jedna od četiri crpne stanice čija je gradnja ušla u program kreditiranja Svjetske banke.
Cijena te četiri crpne stanice predviđena je na 22.5 milijuna kuna. Grad Zadar ima obavezu osigurati zemljište.
Gradskom vijeću je predviđen otkup lokacije za jednu crpnu stanicu koja bi se gradila na terenu franjevaca u blizini teniskih terena koje je svojedobno izgradio Tankerkomerc.
To nije nevažan podsjetnik ne samo na vrijeme sječe stabala zbog teniskih terena, koji su već godinama obrasli u korov, već zbog imovinsko-pravne bitke koje se vodila sa samostanom trećoredaca. Tadašnja gradska vlast na čelu sa Živkom Kolegom sporazumjela se s Tankerkomercom kako će im ustupiti više parcela, među kojim su bile tri parcele koje je Samostan svetog Pavla smatrao da su njihovi, pa je došlo do zabrane izdavanja dozvole za gradnju Teniskog centra dok se ne riješi povrat imovine. Sada je Grad Zadar u situaciji da mora otkupiti teren  od franjevaca koji je denacionaliziran kako bi izgradili važan komunalni objekt.


A važan je, jer je na tim predjelima urbanističkim planom predviđena izgradnja stambenih jedinica i hotelsko-turističkih kompleksa Borik, Vitrenjak i Dražanica. Zbog potrebe kanalizacijskog sustava Borik potrebno je izgraditi crpnu postaju "Park", ističu predlagatelji odluke o otkupu zemljišta za koje je ovlaštena tvrtka Konus procijenila da vrijedi 180 eura po kvadratu. Odluku donosi Gradsko vijeće.