Od 10.-16. ožujka tradicionalno se održava 13. Tjedan mozga, međunarodna manifestacija s ciljem promicanja i popularizacije tema vezanih u mozak i živčani sustav. Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru organizira niz predavanja i radionica za ciljane skupine.Slijedeći naputke Dana Alliance for Brain Initiatives, Odjel za psihologiju u kontinuitetu, posljednjih desetak godina, sudjeluje u svjetskoj i europskoj kampanji Brain Awareness Week (Tjedan mozga), koja se ove godine događa od 10-16. ožujka.

Primarni cilj ove međunarodne kampanje je popularizacija znanja o neuroznanosti i funkcijama ljudskog mozga.

Program 13. Tjedna mozga Odjela za psihologiju uključivat će predavanja, radionice i igrokaze za djecu predškolske dobi i osnovnoškolskog uzrasta, štićenike Doma za starije i nemoćne osobe, djecu i odrasle s posebnim potrebama i šire. Mjesta događanja aktivnosti 13. Tjedna mozga su vrtići, osnovne škole, gradska knjižnica, pučka kuhinja, udruga Svjetlo, centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, dom za starije i nemoćne osobe, klub liječenih alkoholičara.

Ove godine posebna pozornost će se posvetiti emocijama (prepoznavanju facijalnih ekspresija, tehnikama kontrole različitih emocija, upravljanju emocijama, i sl.).

 

 

Tjedan simbolično počinje volontiranjem profesora i studenata u Pučkoj kuhinji. Prva tema u kojoj će biti govora je - Kako nas boli? Naš emocije, Podakle dolaze?