Slijedeći naputke Dana Alliance for Brain Initiatives, Odjel za psihologiju u kontinuitetu, posljednjih desetak godina, sudjeluje u svjetskoj i europskoj kampanji Brain Awareness Week (Tjedan mozga), koja se ove godine događa od 10-16. ožujka. Primarni cilj ove međunarodne kampanje je popularizacija znanja o neuroznanosti i funkcijama ljudskog mozga. 

Program 13. Tjedna mozga Odjela za psihologiju uključivat će predavanja, radionice i igrokaze za djecu predškolske dobi i osnovnoškolskog uzrasta, štićenike Doma za starije i nemoćne osobe, djecu i odrasle s posebnim potrebama i šire. Mjesta događanja aktivnosti 13. Tjedna mozga su vrtići, osnovne škole, gradska knjižnica, pučka kuhinja, udruga Svjetlo, centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, dom za starije i nemoćne osobe, klub liječenih alkoholičara.
Ove godine posebna pozornost će se posvetiti emocijama (prepoznavanju facijalnih ekspresija, tehnikama kontrole različitih emocija, upravljanju emocijama, i sl.).

Djeca predškolske dobi će učiti osnovne spoznaje o boli, emocijama i njihovim poveznicama s mozgovnim procesima, dok će učenici šestih razreda OŠ učiti kako prepoznati i kontrolirati emocije.

U ovom tjednu bit će govora i o sličnostima i razlikama između emocija i raspoloženja. Program će uključivati i posjetu Pučkoj kuhinji, gdje će studenti psihologije svim korisnicima, uz obroke, podijeliti čokolade i orašaste plodove za koje je poznato i znanstveno dokazano da pozitivno djeluju na funkcije mozga.

- Ovom prilikom zahvaljujemo Plodinama na donaciji čokolada i Soniku na donaciji orašastih plodova za korisnike Pučke kuhinje. Održat će se radionice i predavanja pod nazivom Čitam te! Emocije i kako ih prepoznati za članove Kluba liječenih alkoholičara. Razigrani i Raspjevani mozak su nazivi radionica i igrokaza za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Centra za rehabilitaciju sv. Filip i Jakov i udruge Svjetlo. Za štićenika Doma za starije i nemoćne osobe upriličit će se predavanja pod nazivom I drugima se to događa, Kako se nositi s teškim životnim situacijama?i Žalovanje.Zahvaljujemo EVN Croatia Plin, na podršci i sponzorstvu 13. Tjedna mozga, te našem Sveučilištu i gradu Zadru, kao i nakladnicima Školska knjiga i Mozaik knjiga na donacijama knjiga, poručili su orgabizatori.