ZADAR- Hrvatske ceste kupuju poslovni prostor od minimalno 500 metara četvornih u Zadru za smještaj svojih 25 djelatnika, objavio je prošlog tjedna Jutarnji list koji je tim povodom problematizirao stotinjak praznik državnih prostora, koliko ih je u Zadru.

No, navodno su neupotrebljivi, jer niti jedan nije veći od 80 kvadrata.

Natječaj za kupovinu novog prostora je završen ovog tjedna i čeka se otvaranje ponuda.
Ispostava Hrvatskih cesta u Zadru veće je trebala iseliti iz prostora na Muraju koji je u vlasništvu Grada Zadra, a koji dijeli s uredom Državne revizije.
Doznajemo kako su u tom prostoru 10 godina bili besplatno jer je ugovoreno kako će ga ta državna tvrtka zauzvrat urediti. Nakon što je taj rok istekao, a iseljenje prolongirano zbog financijskih teškoća u Hrvatskim cestama, Gradu Zadru plaćao se najam od 7 eura po metru četvornom. 


Ispostava Hrvatskih cesta u Zadru koristi 160 kvadrata  tog prostora u kojima je devetoro djelatnika. Toliko ih je zaposleno u zadarskoj ispostavi HC koja je u najvećem obimu imala 11 zaposlenih. Zato smo Upravi u Zagrebu, koja vodi cijeli posao kupovine prostora, postavili pitanje preko službe za odnose s javnosti od kud im plan prostora za 25 zaposlenih.


U očekivanju odgovora, navodimo uvjete natječaja po kojima budući poslovni prostor mora omogućavati smještaj za najmanje 25 radnika, pet parkirnih mjesta, mora biti smješten u zoni javnog gradskog prijevoza, imati urednu dokumentaciju te energetski certifikat najmanje A razreda.

I što je najvažnije mora biti useljiv do kraja ove godine, jer gradskoj upravi koja već radi na dvije lokacije, treba taj prostor, budući da se osniva novi odjel za EU fondove.