Članovima zadarske Udruge Donat izuzetna je čast ugostiti prof. dr. sc. Vežića, uvjerivši se da ovaj zadarski erudita održava svoja predavanja na najvišem akademskom nivou.

Da je građa obilna i zanimljiva dokaz je što je profesor Vežić svoja predavanja podijelio u dva dijela, u dvije javne tribine. Voditelj Tribine je Nenad Marčina, predsjednik UTVDZ. Nakon što je prof. Vežić održao prvi dio tribine u dvorani Matice Hrvatske, drugi dio organizira se danas u u četvrtak 13. veljače s početkom u 17. sati u Izložbenoj dvorani zadarske Znanstvene knjižnice. 


Naime, s geslom Udruge „Znanja nikad dosta" ovo je 23. javna tribina u nizu, u organizaciji UTVDZ, dok s drugim geslom „Zadrani, turisti u svom gradu" organiziramo dva do tri puta godišnje i besplatan razgled stare gradske jezgre. Najavljujemo i slijedeći razgled Zadra za sve znatiželjne građane uoči Međunarodnog dana turističkih vodiča. Angažiranost ove zadarske Udruge traje već punih devet godina, pokrenuvši iz Zadra uspješno osnivanje Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a danas članice FEG-a, European federation of tourist quide associations.