Unatoč recesiji i otežanim uvjetima poslovanja na udaljenom otoku, saljski Mardešić osuvremenjuje svoje proizvode. Ovih dana tržištu predstavlja novu ambalažu svojih sardina. Za ozbiljnija ulaganja u proizvodni pogon direktorica Marina Depolo nada se skoroj aktivaciji nekog od fondova Europske unije do kojih za sada ovaj riboprerađivač ne može doći.

- Kroz kontakte s konzultantima dobili smo informaciju da se treba čekati i čekati, pogotovo u smislu najavljenih fondova s bespovratnim sredstvima namijenjenim udaljenim otocima. U tom pogledu nema nikakvih konkretnih informacija, sve se samo najavljuje, nadamo se konretizaciji natječaja i ulasku u zahvate poboljšanja opreme ili možda izgradnje novog pogona, kazala je Depolo.

Direktorica tvornice Mardešić objašnjava kako se najavilo da će to biti novac iz ribarstvenog fonda za Dugi otok, Lastovo, Mljet i Vis.

- Bespovratna sredstva trebala bi ići do razine od 70 - 80 posto i to bi jedino opravdalo ulaganje u pogon na udaljenom otoku s obzirom da su sve druge okolnosti poslovanja na otoku nepovoljne, ustvrdila je  direktorica Depolo.