ZADAR- Donošenje odluke o povlačenju dionica Društva iz uvrštenja na Zagrebačkoj burzi d.d., jedina je točka dnevnog reda za sazvanu izvanrednu skupštinu dioničara Tankerske plovidbe koja će se održati 19. ožujka u SC Višnjik. Do sada su se skupštine dioničara održavale u Domu Tankerske plovidbe.

Ova vijest osim što je šokirala male dioničare, izazvala je čuđenje unutar same Tankerske plovidbe. Direktor Mario Pavić, koji bi javnosti trebao objasniti o čemu se radi, nalazi se na službenom putu na Dalekom Istoku, zajedno s tehničkim direktorom Ivanom Pupovcem. Tamo, doznajemo pokušavaju zatvoriti financijsku konstrukciju za gradnju broda kojeg su naručili njihovi prethodnici.


Temeljni kapital  zadarske brodarske kompanije iznosi 375.831.000,00 kuna i podijeljen je u 626.385 redovnih dionica koje glase na ime (TNPL-R-A) svaka u nominalnoj vrijednosti od 600,00 kuna. Te se dionice povlače sa Zagrebačke burze, a tko od malih dioničara bude glasova protiv takve odluku, uprava nudi otkup po prosječnoj cijeni Burze u zadnja tri mjeseca. A te dionice, koju su nekad kotirale 8000 kuna po jednoj dionici sada bi koštala 250 kuna za onog tko ih odluči prodati.