Obiteljski centar Zadarske županije, kojeg je kao samostalnu ustanovu osnovalo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 2008. godine, od početka ove godine postao je podružnica Centra za socijalnu skrb. Dr. Dario Vučenović više nije ravnatelj nego voditelj te podružnice, proizlazi iz novog zakona o socijalnoj skrbi.

U Obiteljskom centru s petoro zaposlenih, Grad i Županija do sada su plaćali jedno radno mjesto.
Od Sanje Paleke, ravnateljice Centra za socijalnu skrb, koja je od početka ove godine nadležna za taj centar, doznajemo kako neće biti većih promjena u djelovanju Obiteljskog centra.
Osim lokacije. Cbiteljski centar bio je u najmu u zgradi (bivša uprava GP Jadran) na Voštarnici. Zbog racionalizacije troškova od Grada će se tražiti dodjela odgovarajućeg prostora u koji bi se izmjestila podružnica Obiteljskog centra.

U svom dosadašnjem djelovanju Obiteljski centar se osim života u obitelji, bavio temama roditeljskog dopusta za očeve, prevencija ovisnosti, zabrana tjelesnog kažnjavanja djece, sudjelovali su u kampanji za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom i prevencija nasilja u obitelj, te su pažnju posvećivali mladima i volonterima. 


U Zadru postoji još jedan Obiteljski centar koji djeluje pri Zadarskoj nadbiskupiji.