Severina je nakon provedene ovrhe postala vlasnica imena index.hr, pišu hrvatski mediji. Točnije, Severina Vučković je postala vlasnica žiga br. Z20062392, kojem je u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao nositelj zavedena tvrtka Prva stranica, koja joj već nekoliko godina ne isplaćuje odštetu od 100.000 kuna, koju je po sudskoj presudi trebala dobiti.

No, što to zapravo znači? ''Ekskluzivu'' je objavio Jutarnji, ali ni drugi ne zaostaju. Kako, naprimjer, piše Večernjak >>, a nije jedini, iz toga se može zaključiti da je popularna pjevačica "zauzela" i ime portala. No, zakljkučak je debelo preuranjen.

Naime, domena index.hr ionako ne glasi na tu tvrtku, koja je već godinama u blokadi. Matija Babić odavna se pobrinuo da ključna imovina glasi na drugo ime. On je na svojem profilu na Facebooku odmah opovrgnuo da je domena index.hr ikad glasila na tu tvrtku, usput se našalivši na Severinin račun.

 

 

Jednostavna provjera na internetu potvrđuje nam da tvrtka Prva stranica nije izravni vlasnik domene, a nije ni Babić osobno, već da je ona registrirana na tvrtku Index promocija d.o.o., s adresom na Radničkoj cesti 52. Ta tvrtka je s prijavljenih 6 zaposlenih lani ostvarila 7,8 milijuna kuna prihoda, uz deklarirani simoblični minus.

Babić se služi taktikom kojom se vjerojatno barem jednom u svojoj karijeri poslužila većina poduzetnika na hrvatskom tržištu - prebacivanjem poslovanja s jedne tvrtke na drugu. Tako, iako je dug tvrtke Prva stranica prema Severini, kao izdavača odgovornog za objavu fotogrtafija iz njezinog kućnog porno uratka, s 100.000 kuna u međuvremenu udvostručen, male su nade da se ona naplati iz imovine te tvrtke.

Neki mediji već govore o dražbi imena index.hr. Jutarnji tvrdi >> da sve to znači "da će se sudbina www.index.hr-a, kretati u jednom od dva moguća smjera: ili će vlasnik imena ''index'' postati neki drugi izdavač kada brend bude ponuđen na javnoj dražbi ili će, ne pokaže li nitko interes za njegovu kupnju, Severina ostati nositelj žiga".

"Zapravo, to znači da Severina u svakom trenutku Matiji Babiću može naložiti da svoj medijski sadržaj počne objavljivati pod nekom drugom domenom koja u svom imenu neće sadržavati riječ index. U svakom slučaju, portal www.index.hr uskoro bi mogao promijeniti svog vlasnika, a autori i urednici tog portala svoj bi medij morali preimenovati," navodi Jutarnji.

Jutarnji je objavio besmislicu, jer Severina će, i to tek ako ovrha postane pravomoćna, postati samo vlasnik žiga u vlasništvu Prve stranice d.o.o s adresom u Oreškovićevoj ulici - tvrtke za koju se sasvim sigurno kupci neće potući. Čak i ako pravomoćnom ovrhom postane vlasnica logotipa Index (br. Z20062392), koji je i dalje u vlasništvu Prve stranice d.o.o., to još uvijek ne znači da automatski postaje vlasnica internetske domene www.index.hr. Sad ima temelj za pokretanje arbitraže pri CARNetu, koja bi mogla presuditi tko ima pravo na domenu.

No, ovo je svakako prva važna dobivena bitka za Severinu, koja preko svojih odvjetnika poručuje da nema nikakvu želju postati ''šefica'' Indexa.hr niti se ima namjeru baviti izdavaštvom, već ''samo'' želi da joj se isplati ono što je po pravomoćnoj sudskoj presudi odavna trebala dobiti. Svejedno, ako će se Matija Babić nastaviti boriti, do tog cilja je još dalek put. U svakom slučaju, od njega bi bilo najpoštenije da ispuni sudsku presudu i isplati novac, jer očito je da su mu prihodi omogućavali da to odavna napravi.

S druge strane, možemo reći i da mu se tvrdoglavost i isplati. Definitivnom uzletu Index.hr-a, koji i usred krize ima 10-ak milijuna kuna prihoda godišnje, kumovala je upravo objava fotografija Severininog seksi videa. A ni ova reklama nije za odbaciti. Sve to itekako vrijedno je uloženih 100.000 kuna plus kamate. Severinin kućni video, prema vlastitoj priči, platio je svega par stotina kuna.