Potkraj ovog mjeseca obilježava se 21. godišnjica Vojnoredarstvene operacije Maslenica. Tom prilikom na sjevernoj strani Masleničkog mosta otkrit će se spomenik u obliku kamenog križa u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje.

Zasluge za to pripadaju članovima Udruge veterana Vojne policije Osječko - baranjske županije i Udruge veterana Vojne policije Zadarske županije koji su na tu ideju došli nakon zajedničkih razgovora rekao nam je predsjednik Udruge veterana Vojne policije naše županije, Josip Adžić.

"Kameni križ visine četiri metra izradit će kamenoklesar Katuša iz Zadra. Ovu incijativu pozdravili su i članovi drugih Udruga, kao i predstavnici grada Zadra i naše županije. Postavljanje križa rezultat je zajedničke suradnje s ciljem da se nikada ne zaborave naši poginuli suborci niti njihov doprinos oslobođenju ."

 

Za nadolazeću 21. obljetnicu službenog protokola još nema, očekuje se kako će biti dogovoren idući tjedan. No svoj dolazak već su najavili pripadnici brojnih braniteljskih Udruga iz svih krajeva Hrvatske, što ne čudi s obzirom da se radi o prvoj velikoj akciji hrvatske vojske i policije nakon koje su bili ponovo povezani jug i sjever Hrvatske, a ujedno ona je bila i najava pobjedonosne Oluje.