Dobrim željama za oporavak Michaela Schumachera pridružuju se i Hrvati koji su ga susretali tijekom njegova boravka u zadarskom arhipelagu. Erik Pavin, vlasnik zadarskog restorana Niko, sedmerostrukog svjetskog prvaka ugostio je prije nekoliko godina i s ponosom prepričava njihov susret na Puntamiki.

- Schumacher je kod mene bio sa suprugom i djetetom i iznenadilo me time što je vrlo jednostavan i vrlo pristupačan čovjek. Razgovarali smo, smijali se puno i pojeli bogat riblji meni. Michael može puno može pojesti i pozivam ga da, čim se oporavi, opet dođe u Zadar da ga počastim. Jako me se dojmio, ali, vjerujte, još je više pod dojmom bio moj konobar. Naime, kad je bio ovdje, čekali su ga novinari ispred restorana, a kada nam je rekao da bi ih izbjegao, moj ga je konobar izveo na sporedna vrata i vozio do marine gdje mu je bila usidrena jahta. Kad se Hrvoje vratio, nije od šoka mogao govoriti, a prvo što je rekao bilo je: "Čovječe, vozio sam svjetskog prvaka u Formuli 1" - kaže Erik Pavin.

Kazao nam je da su Talijani koji su bili za susjednim stolom nakon Schumacherova odlaska uzeli opušak njegove cigarete i rekli da će ga uokviriti i staviti na zid.

Zadarski pilot Zdravko Belušić u nekoliko je navrata pilotirao poslovnim zrakoplovima kojima je putovao Schumacher. Vozio ga je u Budimpeštu i u nekoliko ortopedskih klinika u kojima je Schumacher obavljao pretrage vratne kralježnice nakon pada s motora.

- Nadam se da će se izvući u ovom trenutku kada je u teškoj životnoj situaciji. Michael je izrazito korektna osoba i inzistira na točnosti. Na kraju puta zagrlio me i dao mi svoj broj mobitela te rekao da ga nazovem ako što budem trebao - izjavio je pilot Belušić.