Društvo se bavi bedastoćama, umjesto stvarnim problemima, poručila je gostujući u HRT-ovoj emisji Nedjeljom u dva spisateljica Vedrana Rudan. Pod 'bedastoćama' Rudan je mislila na referendum o braku te ćirilicu s kojima se ne slaže
Rudan je gostujući u HRT-ovoj emisiji kazala da je najveći problem hrvatskog društva glad. ''Onda se gladnim ljudima podvaljuju teme poput istopolnih brakova, ćirilice u Vukovaru i Srba, a to su gluposti', rekla je Rudan.

Vezane vijesti
Upitala je koga to ugrožava istospolni brak. 'Ja sam protiv svake agresije prema manjini. Protiv sam da se homoseksualcima oduzima ikakvo pravo. Ono što je nekad bilo trendy više nije, svijet se mijenja. Nekad se homoseksualce osuđivalo na smrt, danas je novo vrijeme', rekla je Rudan.

Kazala je da je za ćirilicu u Vukovaru ako se ona tamo može sprovesti, ali 'ova država to ne može sprovesti'.

'Oni su tamo obespravljeni svi, i Hrvati i Srbi. Podjeljeni su u geta, u hrvatske i sprske škole. Čemu to? Srbi u Vukovaru nisu Talijani u Rijeci. Srbi u Vukovaru su naša braća, braća po bivšoj zemlji i po jeziku i ne možete prema toj manjini ponašati se kao da su Turci ili Englezi. Ne možete ih odvajati u geta', rekla je, među ostalim, Rudan u Nedjeljom u dva.