Na Izbornoj Skupštini Podružnice HNS-a Zadar dogodio se skandal, a dio članstva predvođen nekadašnjim dopredsjednikom Predragom Šarićem revoltiran je postupcima stranke u Zadru. Naime, jedini kandidat za predsjednika stranke bio je Joško Mikelić, dok se Šarić na kraju nije kandidirao, iako je prikupio dovoljan broj glasova delegata. Ispričao se onima koji su mu dali povjerenje te rekao kako je kap koja je prelila čašu način na koji se željelo spriječiti prikupljanje potpisa. Članovima je znakovito rekao „znate što se događalo na skupštinama ogranaka" te istaknuo kako je sve bilo dirigirano.

- Ne slažem se s radom stranke i ovim postupkom (odustajanjem od kandidature op.a) nisam želio Skupštinu napraviti demokratskijom. Želi se postići jednoumlje, a dokaz je i ovaj izbor za predsjednika sa samo jednim kandidatom. To je bila karakteristika nekih drugih stranaka, kazao je Šarić.

U naknadnom razgovoru s medijima Šarić je pojasnio kako ga se željelo izgurati iz utrke za predsjednika stranke, a kako je rekao, neki od članova čak su mu i tajno davali podršku. Na pitanje je li došlo do raskola u stranci, Šarić je rekao da je do podjele došlo još prije godinu i pol dana.

Zanimljivo je da je Skupština i prije toga prekinuta, a razlog je opet bilo nezadovoljstvo jednog od članova stranke. Već na početku sjednice, za vrijeme dok su riječ imali gosti, sa stolice se ustao Boris Perović koji je medijima podijelio svoj zahtjev sudu časti HNS-a da se sankcioniraju Vesna Sabolić, Ljiljana Klarin, Rosanda Sertić i Joško Mikelić, a na nekoliko stranica teksta naveo je da „namjerno radu stranačku korupciju". Naveo je i kako su njegove funkcije, koordinator za mjesne odbore grada, član predsjedništva i tajnik ogranka Arbanasi protuustavno napadnute. Nakon što je zamoljen da se udalji, a to nije učinio, Ivo Gregov prekinuo je sjednicu, a pozvana je i policija kako bi udaljila Perovića iz stranačkih prostorija.

Prije negoli su delegati otišli na glasovanje s par riječi obratio im se i Joško Mikelić, kandidat za predsjednika organizacije, koji je rekao kako mu je žao što se Šarić nije kandidirao te da bi mu dao podršku. U svom govoru kazao je kako će njegova intencija biti vraćanje elana i zdravog života stranci te da bi volio da se stane s osporavanjem.

- Naša dužnost nije da ćakule budu predmet rasprave. Svatko može doći na sastanak i reći što misli, a onima koji na sastancima šute, a vani ćakulaju, nije mjesto u stranci. Nedopustivo je da član destruktivno djeluje u stranci kojoj je pristupio, onda neka ide u drugu stranku, kazao je Mikelić na što su neki komentirali da govori kao da je već izabran.

Tijekom večeri bit će poznata odluka 59 od 93 kandidata koja su pristupila Izbornoj skupštini te hoće li većina potvrditi jedinog kandidata Joška Mikelića za predsjednika gradske organizacije uz Ljiljanu Klarin i Ivana Paraća kao potpredsjednike. Stranka danas broji 603 člana, kako je rekla v.d. predsjednice Ljiljana Klarin, koja se pohvalila kako je za vrijeme njenog mandata taj broj narastao s 511, no sutra će se znati hoće li taj broj ostati isti ili će neki od starih članova ipak napustiti stranku.