Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji je u tijeku, udruga CINAZ sa projektom kluba mladih KLOOZ poziva sve mlade umjetnike od 15 do 30 godina da se prijave na natječaj za umjetničke radove po nazivom 'KREA(K)TIVNI I (NE)OVISNI'!

Tema natječaja su suvremene ovisnosti. Umjetnički radovi mogu biti realizirani u mediju slikarstva i crteža, instalacija i skulptura, fotografija i video umjetnosti. Osnovni ciljevi ovog projekta su poticanje mladih na kreativno stvaralaštvo, afirmiranje mladih umjetnika sa područja grada Zadra, te osvještavanje o problemima i prevenciji suvremenih ovisnosti u lokalnoj zajednici.

Na natječaj se mladi kreativci mogu prijaviti samostalno, i to samo s jednim radom. Ukoliko se na natječaj prijavljuje grupa autora sa zajedničkim projektom, nužno je imenovati jednog nosioca projekta. Najbolji radovi bit će izloženi i nagrađeni!

Stručni žiri će između prispjelih prijava odabrati najbolje radove, koje će predstaviti u Klubu mladih KLOOZ na zajedničkoj izložbi u siječnju 2014. Natječaj je otvoren zaključno do srijede, 15. siječnja 2014.

Fotografiju umjetničkoga djela ili video zapis zajedno sa prijavom umjetnici šalju na e-mail: [email protected], s naznakom "Za umjetnički natječaj". Prijavu možete preuzeti ovdje: (prijavnica u privitku)

Svi prijavljeni kandidati će biti u najkraćem roku obaviješteni o rezultatima natječaja, a odabrane radove kandidati će poslati poštom ili donijeti u klub mladih KLOOZ (Trg Petra Zoranića 1, 23000 Zadar). Nakon izložbe će sva djela biti vraćena autorima. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail [email protected], ili broj mobitela 095 537 38 97 (Martina Đurković).
Više informacija također možete potražiti na: www.udrugacinaz.hr