ZADAR- Zadarska županija raspisala je drugi po redu javni natječaj za pročelnika Upravnog odjela za more i turizam.

Dosadašnji i za sad jedini, aktualni pročelnik Jerolim Uroda već je stekao uvjete za mirovinu u koju bi želio otići krajem ove godine.
Župan Stipe Zrilić poništio je natječaj s početka ove godine jer nitko od 11 prijavljenih kandidata nije bio dovoljno dobar za pročelničko mjesto. Nije bio nitko po mjeri, pojasnio je župan Zrilić koji tako opet u potrazi za suradnikom koji će pokrivati važno područje koncesija na moru i turizam za koji je izrađena i strategija.

 
Hoće li na to mjesto doći HDZ-ov kadar ili netko iz kvote HSP Ante Starčević, koalicijskog partnera, na to pitanje od dobro upućenih nema odgovora.

Kao i na pitanje je li uz mjesto dožupana, još jedno mjesto pročelnika u Županiji dio sporazuma o koaliciji ili nije. To će se znat nakon stranačkih okupljanja, ali ne i međustranačkog dogovora, kojeg kako javnost već zna, beš i nema među koalicijskim partnerima.
Rok za prijavu na natječaj, objavljenog 16. studenog je 15 dana.

Kandidati za pročelničko mjesto uvjetovani su Pravilnikom o unutarnjem redu, pa mogu imati diplomu magistra struke ili biti stručni specijalist ekonomske, pravne, poljoprivredne i pomorsko-prometne struke, te najmanje pet godina rada na odgovarajućim poslovima.
Organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine vidjet će se nakon izbora, ako do njega ovaj put dođe.