Više od 700 učenika i profesora uz ravnatelje škola u Perivoju Vladimira Nazora danas je sudjelovalo u stvaranju 383. milenijske fotografije Šime Strikomana. Na igralištu ispred škole sudionici su stali na kredom napravljene šablone i tijelima 'ispisali' srce te riječi Vukovar i Škabrnja uz datum 18. 11.

Učenici iz gimnazija Jurja Barakovića i Vladimira Nazora te Prirodoslovno-grafičke i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna tako su se prisjetili nevinih žrtava koje su izgubile život na današnji dan, Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

Njihovi ravnatelji Marjana Bakmaz, Ranko Artuković i Tomislav Grbin kratko su prokomentirali „Zapamtite Vukovar", dok je nešto više rekao ravnatelj Rade Šimičević.

- Sa željom da damo podršku svim stradalnicima i pravim domoljubima na mlade naraštaje moramo prenositi ono što su prošli njihovi roditelji i djedovi. Onaj tko nema svoju prošlost, teško može očekivati da će imati budućnost, kazao je Šimičević dodajući kako je dosta učenika u svojim obiteljima imala sudionike Domovinskog rata te da je bilo puno stradanja, krvi, izbjeglih i prognanika te da je škola prozvana govoriti istinu o ratu te da učenici i znaju što se dogodilo prije 22 godine, iako se tada nisu ni rodili.

Kako su nam rekli, ovom fotografijom žele poslati poruku svojim vršnjacima u Vukovaru i poručiti im kako su uz njih.