Dubravko Vitlov otvorio je trgovinu čokolade koju sam proizvodi na Novom Bokanjcu. Trgovina je otvorena u Ulici Borelli, a Vitlov nam je kazao kako ju je odlučio otvoriti nakon sezone za sugrađane jer prvo želi zadovoljiti njihove kriterije.

Njegove čokolade su posebne, ručno izrađene i svojevrsni su zadarski brend.

- Nudimo ono što ljudi vole i žele. Slatko, dobro i kvalitetno. Ponosim se na praline koje su svjetskog kvaliteta i usudit ću se reći da su bolje nego belgijske, kazao nam je Vitlov.

Posebnost njegovih čokolada i pralina je i receptura, koja je stara preko 100 godina, a njihov sastavni dio su i zadarski likeri.

- Nekada davno slične praline su se prodavale ovdje u Širokoj ulici. Radim ih po tradicionalnoj zadarskoj recepturi, staroj preko 100 godina, a u njima su naši vjekovni likeri koji se u Zadru rade već pet stoljeća. Napravit ćemo zadarski brend od naše čokolade, kaže Vitlov.

Istaknuo je kako su njegovi proizvodi samo na Hrvatskom tržištu te se nada kako će u sljedećoj godini krenuti i s izvozom. Surađuje s Luxardom te je dobio i dio receptura njihovih slastičara, a sa sirovinom i logistički mu pomaže i Maraska. Nada se da će u skoroj budućnosti sugrađanima moći i prezentirati kako izrađuje čokolade i praline za koju tvrdi kako su ručni rad napravljen s puno truda, ljubavi i volje.