"Taj referendum nisu tople ljudske namjere. Brak nije ugrožen zbog istospolnih zajednica nego zbog načina života, luđačke trke za novcem i kapitala", kazao je krajnje napetom intervjuu premijer Zoran Milanović.

Sastanak u Banskim dvorima 'U Hrvatskoj postoje zakoni koji se mogu tumačiti i ovako i onako'
Popločavanje mržnje Pogubna praksa Zorana Milanovića
Crodemoskop Popularnost lijevoj koaliciji pada, Karamarko i dalje najnegativniji političar

"Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da se ovakav referendum raspisuje. Do tada nadam se da ćemo provesti promjene", kazao je Milanović u intervjuu uglavnom posvećenom temi raspisivanja referenduma o unošenju definicije braka kao zajednice muškarca i žene u Ustav.

Milanović je kazao da je savršeno jasno što hrvatski Ustav dopušta, a dopušta sve. "Ovo će biti jedna pomalo ružna epizoda", kaže Milanović dodajući kako on kao čovjek osjeća da se kroz taj referendum provodi netrpljivost prema jednoj manjini. "Da li da kažem da to nije kršćanski, i da je to prikrivena netrpeljivost. "Svako pitanje za promjenu Ustava je moguće postaviti na referendumu, ali to se ne može slamati na ovom referendumu, za njega su potpisi manje-više skupljeni", kazao je Milanović, dodajući kako se naprosto netko ovoga sjetio i iskoristio ustavnu mogućnost.

'Izaći ću i glasovati protiv'

Premijer kaže da i sam dvoji bi li izašao ili ne na referendum, jer mu svojim izlaskom ne želi davati legitimitet. "Mislim da ću na kraju ipak izaći i glasovati protiv".

Novinarku koja je inzistirala na odgovoru zašto se ova pitanja nisu ranije riješila, te zašto se kasni za Zakonom o životnom partnerstvu, optužio je da je preangažirana za ovu temu.

"Netko u Hrvatskoj očito uživa u tome, i vidi prostor za sebe u tome, za sektašenje", zaključio je na ovu temu.