Još jedna optužnica podignuta je protiv Vinka Mladinea, nekadašnjeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a s njim je optužen i Miho Zrnić Marinović, vlasnik zadarske tvrtke Odlagalište sirovina. Optužnicu je USKOK podigao pred Županijskim sudom u Zagrebu, a osim njih zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te pomaganja u krivotvorenju službene isprave optuženi su još i Barbara Bešenić (69), vlasnicu tvrtke BBS iz Podruta i bivša HDZ-ova saborska zastupnica, K.B., člana Uprave te tvrtke, Dragan Mioč direktor poduzeća Retabl iz Metkovićate državljanin BiH D.K. (43). Skupinu optužuju kako su od početka 2006. do kraja 2009. udružili kako bi pribavili nezakonitu dobit dvostrukom naplatom te naplatom ambalaže koja nije prikupljena i predana koncesionaru. Uskok ih tereti da su fiktivnim otkupom PET ambalaže iz Fonda izvukli najmanje 130 milijuna kuna.

- Optužnicom se prvookrivljenici i drugookrivljeniku, članovima Uprave jednog trgovačkog društva, trećeookrivljeniku, direktoru jednog trgovačkog društva, četvrtookrivljeniku, vlasniku jednog trgovačkog društva, i petookrivljeniku stavlja na teret da su se, od početka 2006. do kraja 2009. godine, u Podrutama, Metkoviću i Zadru, povezali u zajedničko djelovanje u cilju da, kroz sustav prikupljanja PET ambalaže od prodavatelja, preko sakupljača do oporabitelja a na teret Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pribave znatnu materijalnu dobit dvostrukom naplatom i naplatom PET ambalaže koja nije prikupljena i predana koncesionaru na oporabu. U cilju realizacije navedenog okrivljenici su poduzimali niz međusobno povezanih radnji kojima su sebi i trgovačkim društvima pribavili nepripadnu korist u ukupnom iznosu od najmanje 130 milijuna kuna, a za koji iznos je oštećen Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nadalje, šestookrivljeniku se stavlja na teret da je, kao direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na traženje prvookrivljenice i drugookrivljenika, pogodovao njihovom trgovačkom društvu na način da je donio dvije odluke kojima je neosnovano otpisao njihov dug prema Fondu za preuzetu PET ambalažu u iznosu od najmanje 1,3 milijuna kuna, a za koji iznos je oštećen Fond, stoji na stranicama USKOK-a.

Vinko Mladineo i Miho Zrnić Marinović bili su u istražnom zatvoru i zbog poslovanja Fonda s tvrtkom 'Odlagalište sirovina' na sanaciji nekadašnje Tvornice glinice kod Obrovca te prenapuhanih cijena.