Saša Ruseva i Atanas Rusev bugarski su Romi za koje se sumnja da su biološki roditelji malene Marije, koju je prije nekoliko dana policija oduzela paru u Grčkoj. Podsjetimo, plavokosa djevojčica pronađena je u romskom naselju u Grčkoj, a policija je posumnjala na otmicu jer je fizički potpuno odudarala od para s kojim je živjela.

Od bračnog para koji živi u romskom naselju u gradu Nikolajevu u središnjoj Bugarskoj uzet je DNK. Lokalna policija za sada ne želi komentirati slučaj, a prema neslužbenim informacijama, par je ispitan u četvrtak.

Cijela Europa traga za roditeljima misteriozne plave curice
Je li ovo nova Maddie?Cijela Europa traga za roditeljima misteriozne plave curice

Lokalni mediji navode da su Saša Ruseva i Atanas Rusev biološki roditelji četverogodišnje djevojčice koja je rođena u Grčkoj.

Rasplakala se kad je vidjela fotografiju

Kako javlja BBC, S. Ruseva odbacuje optužbe da je prodala svoju djevojčicu prije četiri godine i zato dobila novac. Nije mogla potvrditi je li Maria njeno dijeta, no rasplakala se kad je vidjela njenu fotografiju.

Bugarska Nova televizija javlja da djevojčica jako podsjeća na drugu djecu ovog romskog para, posebno petogodišnjeg sina i dvogodišnju kćer.

Petogodišnjak je navodno novinarima rekao da je njihova majka ostavila Mariju jer nije imala novca za povratak iz Grčke.

Susjedi su potvrdili da je obitelj išla u Grčku, a neki su, kako prenose agencije, svjedočili da je Saša Ruseva prodala dijete za 500 leva, što je oko 250 eura.

Velika potraga

Nakon što je oduzeta grčkom romskom paru, četverogodišnju Mariju preuzeo je jedan atenski humanitarni centar, gdje se još uvijek nalazi.

Otkako je grčka policija zatražila pomoć kako bi se pronašli i identificirali roditelji malene djevojčice, policijskim uredima diljem Europe javilo se oko 8.000 ljudi. U potragu za biološkim roditeljima Marije bio je uključen i Interpol.