Tijekom listopada i studenog u dvorani Krešimira Ćosića održat će se „Festival smijeha" - ciklus četiri vrhunske cabaret predstave i hit komedije iz Sarajeva, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Program otvara cabaret „Ja, mahalac" već 4. listopada, a radi se o najvećem kazališnom hitu Bosne i Hercegovine u kojemu glavnu ulogu tumači Dragan Marinković Maca. Nakon toga, 17. listopada, slijedi komedija „Recept za bolji život". U studenome Zadrani će imati priliku vidjeti komediju „Cosa Nostra", a posljednja izvedba u ovom ciklusu bit će prva originalna BH cabaret predstava „Ja, mahaluša".

Marija Staničin, organizatorica i predsjednica Udruge Kultivitis iz Splita, kazala je kako će se predstave održati u Metkoviću, Splitu i Zadru te da su odabrali najveće hit predstave iz regije u posljednjih godinu dana.

- U Zadru je potreban prostor na kojem će se održavati pučki teatar. Riječ je o kabaretskim komedijama koje su u BiH bile rasprodane, a ovo je njihovo prvo predstavljanje u Hrvatskoj, kazala je Staničin.

Ulaznice po cijenama od 50 i 60 kuna prodavat će se u agenciji Aquarius kod mosta te na blagajni dvorane na dan predstava.

- Nadamo se da će Zadar pokazati kako voli ovakav tip programa i ovakve predstave, kazala je Staničin.