Stručno povjerenstvu u sastavu: dr.sc. Tvrtko Zebec, ravnatelj Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, mr. Ivo Brkić, vanjski suradnik Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar i dr. sc. Jasenka Lulić Štorić, voditeljica Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, ugodno su iznenađeni dobrim pomacima koji su vidljivi kod mnogih KUD-ova.

Ipak, Stručno povjerenstvo mora izdvojii KUD-ove koji će predstavljati glazbenoplesni folklor Zadarske županije na drugim manifestacijama ove vrste u Hrvatskoj. Stoga na najpoznatije smotre folklora idu:
KUU ZORA, otok Olib, VINKOVAČKE JESENI
KUD VINAC, Stankovci, ĐAKOVAČKI VEZOVI
IFS SILBA, otok Silba I KUD LUZARICA, Pridraga, NA NERETVU MISEČINA PALA, Metković

- U želji da glazbenoplesni folklor Zadarske županije bude prisutan i na drugim folklornim manifestacijama u Hrvatskoj odlučili smo povećati broj grupa koje će predstavljati našu Županiju. Tako KUD IVAN GORAN KOVAČIĆ iz Bibinja odlazi na Smotru folklora u Otočac, a muška pjevačka skupina iz KUD-a SIDRAGA,Tinj, koja se izdvaja kvalitetom pjevanja, predložena je za smotru te vrste u Ivanić gradu, kazali su iz povjerenstva.

Stručno povjerenstvo posebno pohvaljuje mlade članice AKUD-a Sloga iz Sali sa Dugog otoka zbog njihovog samostalnog nastupa jer na taj način potiču svoju generaciju da upoznaje, zavoli i prenosi glazbenoplesni folklor svojih sredina.
- Želja nam je da se svaki KUD razvija najbolje što može i da uživa u upoznavanju i prenošenju svoje baštine što je, uz kvalitetno druženje, osnovni cilj njihovog djelovanja, kazali su iz Povjerenstva.