Zbog narušavanja javnog reda i mira jučer je u jutarnjim satima na prekršajni sud priveden divlji francuski državljanin koji je prevrnuo iz invalidskih kolica svoga 29-godišnjeg kolegu, razbijao hotelski inventar, a nakon toga iz hotela skočio na automobil 30-godišnjeg Zagrepčanina.

Sve se to događalo jučer od 7:30 do 8:30 u hotelu na Pagu, a kako je utvrdila policija, Francuz je s 1,7 promila alkohola u krvu prvo fizički napao svoga kolegu koji se nalazi u invalidskim kolicima te ga je prevrnuo, a nakon toga počeo je s raznijanjem hotelskog inventara. Svoj divlji pohod popratio je glasnom vikom i galamom. Poslije toga se popeo na krov i skočio na parkirani automobil te je i na automobilu nastala znatna materijalna šteta, a divlji turist uspio je proći bez težih ozlijeda.

Uskoro je na teren stigla i policija koja je divljaka privela na prekršajni sud. Nakon što se smirio, podmirio je štetu pričinjenu u hotelu, platio kaznu prekršajnom sudu te dogovorio podmirivanje štete nastale na automobilu.