Muzej soli Solane Nin u slavljeničkom je ozračju obilježio 2.godišnjicu otvaranja. Solana Nin stranim je i domaćim turistima u punom sjaju predstavila hrvatsku tradicionalnu berbu soli, svo bogatstvo mora i sunca, te ugrožene, rijetke biljne i životinjske vrste nastanjene u Parku solane Nin.

Za ovu, jednu od najljepših, atrakcija grada Nina turisti imaju samo lijepe riječi:
„Ovo je jedinstveno. Sama činjenica da solana potječe iz doba Rimljana i da još uvijek njeguje tradicionalnu proizvodnju soli je nevjerojatna. Ne znam na koliko se mjesta na svijetu još mogu vidjeti ostaci iz doba antike i ovaj poseban spoj povijesti i modernog svijeta. Posebno smo oduševljeni Cvijetom soli, koji - kako smo saznali prilikom obilaska - nastaje samo snagom sunca, vjetra i mora. Kada smo probali brati Cvijet soli, shvatili smo koliko je to zapravo osjetljiv posao i koliko je truda uloženo u njega. Ovdje, u ovom prirodnom raju, moderni čovjek izmoren modernim vremenima zastane malo u vremenu i vrati se miru prirode i korijenima. Nin je zaista prekrasan grad i Hrvatska je prekrasna zemlja."

Gunther Lasser, Njemačka

„Solana Nin je jedno od ljepših mjesta na kojima sam bio, a zbog svog posla proputovao sam cijeli svijet. Bazeni Solane Nin, sunce i more djeluju opuštajuće na čovjeka. Sam proces skupljanja Cvijeta soli, gdje je čovjekova ruka - uz ovo bogatstvo prirode - glavni faktor, samu sol čini još vrijednijom. Tolika ljubav prema moru i tradiciji, delikatno skupljanje i berba Cvijeta soli može se vidjeti samo ovdje."

Aleksandar Momčilović, Hrvatska

Solana Nin i dalje će nastaviti pripremati iznenađenja za svoje posjetitelje, pa tako najavljuju i Festival soli 29. kolovoza 2013. godine, koji sudeći po oduševljenim turistima - svakako treba posjetiti! Svi detalji o Festivalu soli moći će se uskoro pronaći na internetskoj stranici Solane Nin www.solananin.hr te ostalim službenim glasilima.