ZADAR- Zadarski odvjetnik Smiljan Bakočević uložio je žalbu Vrhovnom sudu RH na odluku Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zadru da se na osnovu europskog uhidbenog naloga, njemačkim vlastima preda Milan Baković, 41-godišnji zadarski poduzetnik.


Bakočević se doznajemo na Županijskom sudu žalio na to što je Izvanraspravno vijeće razdvojilo kaznena djela koja je počinio u Njemačkoj na ona za koje se predaje i ona za koje Bakovića nije potrebno predati, te na zastaru koja je nastupila prema našem pravosuđu za sva počinjena djela.


Od dana primitka,Vrhovni sud ima rok od tri dana da se očituje o žalbi zadarskog odvjetnika. Ukoliko žalba bude odbačena Baković, koji je od 1. srpnja u Istražnom centru Zadar, bit će u roku 10 dana izručen sudu u Bavarskoj, gdje bi mu se sudilo.

Milan Baković, koji je u Zadru poznat kao vlasnik Zara nekretnina, ovih je dana u Jutranjem listu, bio prvi na listi od 26 hrvatskih državljana koji se spremaju predati temeljem EU uhidbenog naloga.


Sudskom odlukom Baković se predaje zbog 21 kaznenog djela počinjenog nakon 6 kolovoza 2002. godine, dok je za sedam djela, počinjenih prije, po odlci koju su zajedno donijeli troje zadarskih sudaca, ušlo u zastru.