Suci su u proteklom prvenstvu MAXtv Prve lige ukupno 861. puta žutim kartonom kažnjavali igrače na svih 198 utakmica prvenstva (prosječno 4,35 po utakmici). Najviše puta opomenuti su nogometaši Zadra: na 33 odigrane utakmice dobili su čak 99 žutih kartona.

Zadrani su tako vodeći na nepopularnoj listi s vlastitim prosjekom od tri žuta kartona po utakmici, a iza njih slijede igrači Splita koji su opomenuti 83 puta.

Prema broju opomena slijede Hajduk (80), Inter-Zaprešić (78), po 75 dobili su igrači Cibalije, Osijeka i Slaven Belupa, slijedi momčad Zagreba (72), Rijeka (64), Lokomotiva (58), Dinamo (52), a najmanje, samo 50 opomena tijekom prevnstva dobili su igrači Istre 1961.

Istodobno, suci su crveni karton upotrijebili 42 puta pri čemu su po 2 isključenja imali Hajduk, Inter-Zaprešić, Istra 1961 te Rijeka. Po 3 puta isključeni su igrači Dinama, Lokomotive, Slaven Belupa i Zagreba dok su po 5 crvenih dobili igrači Cibalije, Osijeka i Zadra. Neslavni rekorderi u ovogodišnjem prvenstvu su igrači Splita koji su na 33 odigrane utakmice dobili 7 crvenih kartona.

Pojedinačnu listu igrača sa najviše dobivenih žutih kartona predvode Elvis Kokalović i Mate Pehar koji su čak po 11 puta opomenuti, a po 10 žutih dobili su Ante Rebić, Frano Mlinar i Mirko Hrgović.

Ivo Smoje dobio je 9 opomena, ali je uz to i dva puta isključen po čemu je svakako rekorder lige: uz njega po 9 opomena imaju Ante Erceg, Tomislav Mazalović, Dario Rugašević, Mate Maleš i Josip Brezovec.

Slavko Blagojević, Igor Bubnjić i Josip Bilaver dobili su po 8 žutih te po jedan crveni karton, a isti broj žutih bez isključenja imali su Danijel Stojanović i Josip Milardović.