Iz izbornih stožera dviju najjačih stranki u Zadru dobili smo popis kandidata na listama za Gradsko vijeće Zadra, koje će po zakonskim izmjenama brojiti 31 člana umjesto dosadašnjih 29.
Za razliku od SDP-ovaca koji je poslao samo popis imena, dok je HDZ- dostavio i kratke biografske podatke na listi koju su poslali obrnutim slijedom.
Namjerno ili ne, ali u duhu onoga „šećer dolazi na kraju"

KANDIDATI HDZ-a i koalicijskih partnera HSP AS, HSU, A HSS, HČSP

31. DARKO KASAP (HDZ):
Darko Kasap, rođen je u Zagrebu, 1971.godine. Diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Član je HDZ-a, a u zadnjem četverogodišnjem mandatu obnašao je dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Zadra.

30. MILE RUKAVINA (A HSS):
Gospodin Mile Rukavina, član je A HSS-a. Rođen je u Zadru,1974.godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Radi kao kemercijalist u prehrambeno-trgovačkoj industriji.

29. JOSIP JURJEVIĆ (HSP AS):
Josip Jurjević, člana HSP-a dr. Ante Starčević. Gospodin Jurjević također je rođen u Zadru,1985.godine, gdje je završio svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu stekao je zvanje diplomiranog inžinjera prometa.

28. SNJEŽANA JURINIĆ (HDZ):
Snježana Jurinić, članica Hrvatske demokratske zajednice. Rođena je u Zagrebu, 1963.godine. U Zagrebu je završila Kineziološki fakultet i stekla zvanje višeg trenera športske rekreacije, te Društveno veleučilište Zagreb-odjel za izobrazbu trenera- diplomirani stručni specijalista športske rekreacije
Zaposlena je u Upravnom odjelu za kulturu i sport te predsjednica Sportske zajednice grada Zadra.

27. TOMISLAV DOMINIS ( HDZ) :
Tomislav Dominis, rođen je 1981. Godine u Zadru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist urologije, zaposlen u Općoj bolnici u Zadru. Predsjednik mladeži HDZ-a.

26. MARJANA BAKMAZ (HDZ):
Marjana Bakmaz, članica HDZ-a, rođena je 1968.godine. Iz rodnog Šibenika, gdje je završila osnovnu i srednju školu, put ju je odveo na Filozofski fakultet u Zadru gdje je diplomirala hrvatski jezik i književnost. Od 2004-te godine ravnateljica je Škole za primijenjenu umjetnosti i dizajn u Zadru.

25. TEO BOBAN ( HSP AS):
Gospodin Teo Boban još je jedan kandidat na listi koji je nakon diplome ostao živjeti u Zadru. Gospodin Boban član je HSP-a dr.Ante Starčević, rođen je u Splitu, 1982., a na zadarskom Sveučilištu diplomirao je povijest i latinski jezik i rimsku književnost. Jedan je od osnivača Sveučilišnog sportskog saveza. Danas je zaposlen u izdavačkoj kući Profil.


24. ALEKSANDAR ŠVENJAK ( HDZ):
Aleksandar Švenjak rođen u Zadru 1957. Godine gdje je završio osnovnu i srednju školu, a nakon toga diplomirao na Fakultetu elektrotehnike u Skoplju. Zaposlen je u Elektri Zadar, član je od osnutka temeljnog ogranka u Bokanjcu.

23. BORIS FRAKIN ( HSU):
Boris Frakin, član Hrvatske stranke umirovljenika. Gospodin Frakin rođen je 1968. godine u Zadru, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom na Filozofskom fakultetu diplomirao engleski i taljanski jezik i književnost. Zaposlen u Uredu sudskog tumača za engelski i talijanski jezik.

22. JURICA DILBER (HDZ):
Jurica Dilber, rođen je 1977. godine, član je HDZ-a, diplomirani je profesor tjelesne kulture. Gospodin Dilber direktor je tvrtke Zadarski šport d.o.o..

21. BOŽENA ŽUPAN ( HSP AS):
Iz stranke HSP Ante Starčević, dolazi nam gospođa Božena Župan. Ova diplomirana bibliotekarica zaposlena je u školskoj knjižnici Osnovne škole Šime Budinića.

20. TONI KOZINA (HDZ):
Toni Kozina, član je HD, rođen je u Zadru,1978.godine, diplomirani je ekonomist i zaposlen u INI.

19. IRIS PAVIĆ TUMPA (HDZ) :
Iris Pavić Tumpa rođena je u Zadru, 1970.godine, a nakon osnovne i srednje škole koju je završila u rodnom gradu, na riječkom sveučilištu upisuje i diplomira Ekonomiku turizma i ugostiteljstva. Od 2009-te ravnateljica je Kazališta lutaka Zadar.

18. RENATO ŠULJIĆ ( HČSP):
Renato Šuljić rođen je1953. u Zadru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Radio je u TIZ-u i različitim trgovačkim centrima, po struci elektromehaničar.

17. ANA IVIČIĆ (HSP AS):
Ana Ivičić članica je stranke HSP Ante Starčević, rođena u Zadru, 1973.godine; poslovotkinja prodavaonice Intersport Zadar.

16. ŠIME ERLIĆ (HDZ):
Šime Erlić rođen je u Zadru, 1985.godine, član HDZ-a. Specijalizirao je na poslijediplomskom studiju u području „Lokalnog ekonomskog razvoja" pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlen je u Razvojnoj agenciji Zadarske županije.

 

15. RADE ŠIMIĆEVIĆ (HDZ):
Rade Šimićević rođen je u Jasenicama, 1958. gdje je pohađao osnovnu školu, a u Zadru srednju. Član je HDZ-a. Diplomirani je pedagog-profesor, a od 2004-te ravnatelj gimnazije Vladimira Nazora te višegodišnji voditelj Županijskog stručnog vijeća ravnatelja.

14. IVA DUNATOV GLEDIĆ (HDZ):
Iva Dunatov Gledić, članica HDZ-a. Gospođa Dunatov-Gledić rođena je u Kninu, 1975.godine; osnovnu i srednju školu završila je u Zadru, a diplomirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Od 2005-te zaposlena je u Državnom inspektoratu.

13. DENIS KARLOVIĆ (HDZ):
Denis Karlović rođen u Zadru 1967. Član HDZ-a. Diplomirao kineziologiju,te magistrirao sportski menadžemnent. Bivši je profesionalni sportaš s osvojenih 12 titula prvaka države u stolnom tenisu. Trener. Zaposlen u Stolnoteniskom klubu "Donat".

12. ANTE PERIŠA (HSP AS):
Ante Periša, član HSP-a dr.Ante Strčević. Rođen 1971.godine u Krkoviću kod Šibenika. Završio klasičnu gimnaziju, studirao teologiju i filozofiju. Doktorirao filozofiju na Sveučilištu u Beču. Zaposlen na Sveučilištu u Zadru.

11. BRANKO DUKIĆ (HDZ):
Branko Dukić, člana HDZ-a, rođen u Zadru,1966.godine, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci, specijalizirao ginekologiju i opstetriciju na Klinici za ginekologiju KBC Rijeka, danas rukovoditelj Odjela ginekologije i opstetricije u zadarskoj Općoj bolnici.

10. MARIJA PLETIKOSA (HDZ):
Marija Pletikosa, članica Hrvatske demokratske zajednice. Gospođa Pletikosa također je rođena u Zadru, 1961.godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu studij socijalnog rada. Od 1995. ravnateljica Doma za odrasle osobe sv.Frane i predsjednica Udruge socijalnih radnika Zadar.

9. BRUNO MILIN (HDZ):
Bruno Milin rođen u Zadru, 1953; Umirovljeni visoki časnik Hrvatske vojske, brigadir, sudionik svih oslobodilačkih operacija Hravatske vojske Zbornog područja Split.

8. MARKO BARANČIĆ (HSP AS):
Marko Barančić, član HSP-a dr.Ante Starčević. Rođen je u Zadru, 1975. gdje je završio osnovnu te potom i srednju glazbenu školu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu glazbenu kulturu, zaposlen je na Hrvatskom radiju - radio Zadru kao glazbeni urednik.
7. DRAŽEN GRGUROVIĆ (HDZ):
Dražen Grgurović rođen je u Zadru,1964., po zvanju je doktor medicine, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme bavi se glazbom.

6. DUŠKO VUKOVIĆ (HSU):
Duško Vuković rođen u Zadru 1946 godine, gdje je završio školovanje te diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu.
Član hrvatske stranke umirovljenika i predsjednik Gradskog odbora. U prošlom mandatu Gradskog vijeća Grada Zadra vijećnik i predsjednik odbora za zdravstvo i socijalnu skrb

5. RENATO ŠVORINIĆ (HDZ):
Renato Švornić, rođen 1965-te godine u Zadru. Diplomirao na ekonomskom fakultetu u Splitu. Od 2003-će ravnatelj Hvatskog narodnog kazališta Zadar. U slobodno vrijeme se bavi glazbom.

4. ŽIVKO KOLEGA (HDZ):
Živko Kolega rođen u Kalima 1946. Član HDZ-a. Diplomirao je medicinu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a specijalizaciju iz kirurgije završio je u Saveznoj Republici Njemačkoj. Duži niz godina bio je zaposlen u Općoj bolnici Zadar. Bio je zastupnik u Hrvatskom Saboru, zamjenik gradonačelnika i gradonačelnik Grada Zadra te predsjednik Gradskog vijeća.

3. IVICA VLAKIĆ (HSP AS):
Ivica Vlakić, član HSP-AS. Rođen u Zadru,1977.godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, danas je privatni poduzetnik.

2. ELVIRA STERLE ( HDZ):
Elvira Sterle rođena je u Zadru,1966.godine,članica HDZ-a, poduzetnica, prisutna u gospodarskom životu niz godina, kako na lokalnoj tako i na državnoj razini.

1. BOŽIDAR KALMETA (HDZ) - NOSITELJ LISTE:
Nositelj koalicijske liste, HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević, HSU-A, HČSP-A i A HSS-a za Gradsko vijeće grada Zadra je gospodin Božidar Kalmeta. Gospodin Kalmeta rođen 1958. godine u Zadru, gdje je stekao osnovno i srednješkolsko obrazovanje. Diplomirao je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.
Član je Hrvatske demokratske zajednice od 1989.godine, a od 1994. godine i gradonačelnik Grada Zadra. Saborski zastupnik u nekoliko mandata, ministar u Vladi Republike Hrvatske do kraja 2011-te godine. U Hrvatskoj demokratskoj zajednici obavlja najviše stranačke dužnosti u predsjedništvu stranke.