Kandidati koalicijske liste HDZ, HSP AS, HSU, A HSS i HČSP za Gradsko vijeće Grada Zadra danas su predstavljeni u Muzeju antičkog stakla, a nositelj liste je Božidar Kalmeta. Na listi za predstojeće lokalne izbore pri samom vrhu nalaze se neki od već iskusnih političara na lokalnoj razini poput Živka Kolege, koji je četvrti, ali tu su i novi ljudi poput poduzetnice Elvire Sterle, koja je druga na listi, te petog Renata Švorinića, ravnatelja HNK Zadar. Treći na listi je Ivica Vlakić iz HSP AS, a među prvih 10 su i Duško Vuković iz HSU, Dražen Grgurević, Marko Barančić, Bruno Milin i Marija Pletikosa, ravnateljica Doma sv. Frane.

Među poznatijim imenima na listi se našao Branko Dukić, voditelj Odjela za ginekologiju OB Zadar, Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimir Nazor, Iris Pavić Tumpa, ravnateljica Kazališta lutaka te Marijana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Posljednje, 31. mjesto na listi, pripalo je aktualnom dogradonačelniku Darku Kasapu.

Nositelj liste Božidar Kalmeta kazao je kako je ovo lista za Zadar i Hrvatsku, koja neće dopustiti da Zadar stane.

- Lista predstavlja sve slojeve zadarskog društva. Predstavlja mlade, znanje i iskustvo. Simbioza toga daje novu kvalitetu u ovom za Zadar važnom trenutku kada Hrvatska ulazi u Europsku uniju, ali i u trenutku kada se Zadar želi zaustaviti. Ovi kandidati će Zadar dovesti do novog uzleta i realizacije programa koji smo predstavili, a to je snažan i suvremen Zadar, s novim radnim mjestima. Grad u kojem se ugodno i sigurno živi, kazao je Kalmeta.

Elvira Sterle, direktorica tvrtke Vigens koja je druga na listi, kazala je kako ovim potezom žele poručiti svim građanima, poduzetnicima i obrtnicima da svoje iskustvo i entuzijazam stavljaju njima u službu, kao i u službu daljnjeg rasta i razvoja.

- Želimo vratiti izgubljene prilike i stvoriti nove. Kriza gospodarstva, morala i entuzijazma ne smije nas obeshrabriti niti zaustaviti. Naši građani imaju pravo na optimizam i zato „Zadar ne smije stati", a mi ćemo vam to osigurati, kazala je Elvira Sterle.

 

LISTA KANDIDATA HDZ, HSP AS, HSU, A HSS i HČSP


Božidar Kalmeta HDZ
Elvira Sterle HDZ
Ivica Vlakić HSP AS
Živko Kolega HDZ
Renato Švorinić HDZ
Duško Vuković HSU
Dražen Grgurović HDZ
Marko Barančić HSP AS
Bruno Milin HDZ
Marija Pletikosa HDZ
Branko Dukić HDZ
Ante Periša HSP AS
Denis Karlović HDZ
Iva Dunatov Gledić HDZ
Rade Šimičević HDZ
Šime Erlić HDZ
Ana Ivičić HSP AS
Renato Šuljić HČSP
Iris Pavić Tumpa HDZ
Toni Kozina HDZ
Božena Župan HSP AS
Jurica Dilber HDZ
Boris Frankin HSU
Aleksandar Švenjak HDZ
Teo Boban HSP AS
Marijana Bakmaz HDZ
Tomislav Dominis HDZ
Snježana Jurinić HDZ
Josip Jurjević HSP AS
Mile Rukavina AHSS
Darko Kasap HDZ