- Dobio sam rješenje od Ministarstva graditeljstva u kojemu se ukida rješenje kojim je u zadarskom Uredu za graditeljstvo odbijena građevinska dozvola na parceli moje obitelji u Diklu, te je prihvaćena žalba koju smo priložili iz koje je vidljivo da se ne radi ni o kakvom javnom putu na našoj parceli prema tzv. Galićevim zgradama ili nerazvrstanoj cesti, već da je to privatno vlasništvo. To je već drugi put da zadarski Ured odbija izdati građevinsku dozvolu.

- Prvi put to je učinila Nataša Horvat koja je kazneno prijavljena zbog izdavanja građevinske dozvole Tomislavu Galiću, što ispituje DORH, a na njezino mjesto postavljena je Marijana Kalanj kod koje sam dolazio u pratnji odvjetnika, a koja opet zbog neopravdanog razloga, a pod utjecajem gradonačelnika Zvonimira Vrančića, pod istim okolnostima odbija izdati odgovarajuće rješenje. U rješenju koje smo dobili navodi se da su elementi njezina odbijanja neosnovani i nalaže se da ponovno uzme predmet u obradu i izda rješenje o uvjetima građenja - istaknuo je Nikša Milinković.

Ogorčen je jer bi na parceli od 1800 kvadratnih metara mogao u drugim okolnostima graditi 20 stanova, a ne može dobiti dozvolu za kuću od 400 kvadratnih metara.

- Radi se o organiziranom lancu koji pokušava zlouporabama položaja vršiti pritisak na moju obitelj da odustane od svojih prava. Zatražit ću dozvolu i treći put, a Marijanu Kalanj prijavit ću kao i sve ostale koji su bili u sprezi kako bi osporili ostvarenje naših prava - rekao je Milinković.