ZADAR- Nakon stotinu intervencija na održavanju Pozdravu sunca tijekom pet godina, gradska uprava odustala je o najavljene temeljite rekonstrukcije, jer bi turisti ostali bez doživljaja te solarne instalacije koju će danas posjetiti i švedski kraljevski par.

Napokon smo iz gradske uprave dobili informaciju kako će se plan javne nabave prema kojoj je za rekonstrukciju Pozdrav suncu rezervirano 700 tisuća kuna, ostaviti za jesen. Prema informaciji koju nam je prenijela Ivana Dadić od dogradonačelnika Dražena Grgurovića, koji vodi taj sanacijski projekt, provest će se alternativno rješenje.
Tvrtka Infotel, koja održava Pozdrav suncu, nabavila je jeftinije dijelove i sklopove kojima će zamijeniti dotrajale instalacije, pa će Pozdrav suncu ponovno zasjati. Bit će to mala javna nabava, što znači iznos do 70 tisuća kuna.
Je li turistička sezona jedini razlog zbog čega su u Gradu odustali od planirane rekonstrukcije koja je po Grguroviću bila dogovarana s njemačkim proizvođačem još ove zime. Javna nabava se trebala provesti u veljači, a dogovor i natječaj baš nisu u skladu.
Potvrđuje  to i  izjava Mladena Končurata, vlasnika tvrtke Infotel za Slobodnu Dalmaciju od 17. siječnja ove godine.
- Potrebne dijelove Grad će naručiti od proizvođača, njemačke tvrtke Leurocom. Kako se ne radi o dijelovima kojih ima slobodno na tržištu, već se izrađuju po narudžbi, trebat će pričekati nekoliko mjeseci dok ih dobijemo. Novi dijelovi trebali bi biti moderniji i otporniji od dosadašnjih, a prioritet je instalaciju što prije vratiti u punu funkciju, kazao je tada Končurat koji ovih dana radi na alternativnom rješenju.