Po želji Nade Prakačin, autorice dokumentarnog filma 'Lov na Gotovinu', za mjesto premijere tog filma izabran je Zadar, a datum dvogodišnjica od izricanja presude generalima Markaču i Gotovini. 


Dogovoreno je to prije dva mjeseca na HTV-u, kazao je Davor Prtenječa, predsjednik udruge veterana IV gardijske i domaćin u prepunoj dvorani MAS-a. Prtenjača je prvo pozdravio Željka Dilbera kao prijatelja generala Gotovine, a potom Božidara Kalmetu u ulozi saborskog zastupnika i kandidata za gradonačelnika Zadra.
Lov na Gotovinu je težak materijal, istaknula je autorica, koji prikazuje razdoblje od svibnja 1998. godine do dana kada je Carla de Ponte objavila kako je eto, prije sat vremena uhićen general Gotovina. 


Drugi dio film koji vodi do oslobađajuće presude bit će prikazan na dan Oluje, najavila je okupljenoj publici Nada Prkačin. Ona je kopiju filma poslala i generalu Gotovini preko njegovih prijatelja, a kakve su njegove reakcije treba njih pitati, uputila je zadarske novinare Nada Prkačin koja na HTV-u radi za TV-kalendar pa joj je dostupna i televizijska arhiva iz koje je nastao dokumentarac. Stoga se nada kako će i njena matična kuća prikazati Lov na Gotovinu. 


Film je podsjetnik na jedno vrijeme u kojem je narod bio uz generala, a vlast je mijenjala retoriku, kazala je autorica filma u izjavi novinarima. Namijenila ga je svojim kolegama podsjetivši na dan kada je izrečena oslobađajuća presuda, a HTV se pripremao za novu osudu, pa je čak zvao u goste i Savo Štrbca, rekla je uoči zadarske premijere Nada Prkačin. Novinarima je kazala i kako je Vladimir Šeks zivkao sve telefonske brojeve  na Prisavlju ne bi li se iz podnevnog TV - kalendara, na dan uhićenja Gotovine, skinula čuvena izjava 'Locirati, identificirati, uhititi i transferirati', za koju je tvrdio kako je on nije izgovorio.