Suspendirani voditelj Centra za strane jezike Sveučilišta u Zadru dr. Ivan Poljaković danas se na konferenciji za novinare koju je upriličila njegova stranka Hrast osvrnuo na rješenje Sveučilišta o suspenziji.

Protuzakonita suspenzija

Tom je prilikom novinarima uručeno i 'Priopćenje stranke Hrast u svezi s političkim progonom dr. Ivana Poljakovića' u kojem se navodi kako je rješenje o suspenziji u potpunosti protuzakonito.

'Njime je prekršena i svjesno zanemarena ustavna odredba o slobodi mišljenja i izražavanja. Reagirajući na nasilno uvođenje rodne ideologije koja je u suprotnosti s kršćanskom etikom i kulturom hrvatskog naroda dr. Poljaković je djelovao u skladu s međunarodnim i hrvatskim zakonima, zahtijevajući da pozitivni zakoni i propisi u hrvatskom školstvu budu skloni prirodnom pravu koje obuhvaća i spolni identitet, stoji u priopćenju.

Poljaković je pojasnio kako nije imao namjeru izlaziti u javnost, no na to ga je primorala činjenica da je glasnogovornica Sveučilišta Elia Vrsaljko o suspenziji izvijestila hrvatsku javnost.

- Htio sam štititi interese ustanove u kojoj radim, pojasnio je Poljaković koji je primijetio kako se medijska slika mijenja.

- Posljednjih dana trezvenije su rasprave o zdravstvenom odgoju čemu su sigurno doprinijeli i novinari, kazao je Poljaković te u nastavku konferencije ponovio i pojasnio svoje stavove o homoseksualcima.

Militantni i diskretni homoseksualci

- Nije tu riječ o mržnji već o gledištu koje je znanstveno. Mi moramo razlikovati militantne od diskretnih homoseksualaca. Ovi prvi su u manjini, ima ih možda 10 posto homoseksualne populacije i nameću svoje mišljenje kao mišljenje svih homoseksualaca. Diskretni se ili žele izliječiti ili živjeti svoj životni stil bez da ga nameću drugima. Čak su neki diskretni homoseksualci od strane militantnih prozvani homofobima jer smatraju da dijete treba imati mater i oca, kazao je Poljaković te se potom dotaknuo nove ideologije tzv. dženderizma.

'Za 10 godina nećemo smjeti reći da je pedofilija bolest'

-Ova nam opasnost dolazi iz SAD-a. Isti oni sveučilišni profesori koji su govorili da homoseksualnost nije bolest sada otvoreno isto govore za pedofiliju. Ne stanemo li sad na kraj ovoj pseudoznanosti dogodit će nam se za 10 godina da će netko tko kaže da je pedofilija bolest doživjeti isto šikaniranje kao ja sada.

Poljaković na debatu bilo kojeg znanstvenika u Hrvatskoj koji tvrdi da je homoseksualnost potpuno normalan oblik seksualnosti.

- Možemo se susresti uživo na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu. Poziv vrijedi samo za znanstvenike, ne i političare, oni su svoju odluku već donijeli i ona nema veze sa znanošću.

Dobiva 60 posto plaće

U ovome trenutku Poljaković obavlja sve svoje dužnosti voditelja Centra za strane jezike osim nastave. Plaća mu je smanjena za 40 posto, a u očekivanju novih momenata prima podršku i čestitke svojih kolega iz akademske zajednice.

U početku su bili suzdržani, podrška je nakon objave dokumentacije u kojoj sam obrazložio svoje stavove otvorena. Stižu mi i e-mailovi i pozivi homoseksualaca kojima je pao kamen sa srca kada su spoznali da za njih ima pomoći. Oni su stvrano mislili da im nema spasa. Samo moraju znati da kao i kod svih duševnih bolesti to nije lako.

Poljaković se zgrozio na napise nekih medija prema kojima je on homoseksualce usporedio s nekrofilima te nazvao životinjama.

- To može samo idiot napraviti, nikada to nisam rekao, kategorički je odbacio takve navode.

Na kraju je izvijestio kako je preko odvjetnika već podigao tužbu zbog protuzakonite suspenzije.