Zajednička akcija policajaca iz nekoliko policijskih uprava vezana uz krađu izvanbrodskih motora, od čega je samo na zadarskom području ukradeno 47 penti, od ukupno 118 na području od Dubrovnika do Pule, rezultirala je uhićenjem četvorice bosanskohercegovačkih državljana.

Zajedničkom akcijom kojom je ova četvorka pala na današnjoj konferenciji za medije u PU šibensko-kninskoj pohvalili su se načelnika Ivica Kostanić te ispred Policijske uprave istarske i primorsko-goranske, načelnici Sektora kriminalističke policije Enes Bečić i Željko Kruneš, ispred Policijske uprave splitsko-dalmatinske, voditelj Službe općeg kriminaliteta Ivica Buzov i ispred zadarske Uprave, voditelji Službe kriminalističke policije Zrinko Perica.

Kako stoji u priopćenju, posebno je napomenuto da je u vremenu od 26. - 29. siječnja u prostorijama Policijske uprave istarske i ove Policijske uprave provedeno zajedničko kriminalističko istraživanje policijskih službenika svih ovih Policijskih uprava nad ukupno 4 osobe osumnjičene za krađe izvan brodskih motora na tim područjima, od kojih jedan za pomaganje u počinjenu ovih kaznenih djela .

- Utvrđeno je da su osumnjičeni 19-godišnjak, 38-godišnjak i 46-godišnjak, svi bosanskohercegovački državljani počev od listopada prošle godine do kraja siječnja na području navedenih Policijskih uprava otuđili ukupno 118 izvan brodskih motora različitih marki i jačine, od kojih 9 komada na području istarske, 16 na području primorsko-goranske, 47 na području zadarske, 35 na području splitsko-dalmatinske i 11 na području ove Policijske uprave. Osumnjičeni bi nakon pronalaska pogodnog mjesta uz more s lokalnom lučicom ili privezištem za brodice uporabom podesnog alata otuđivali izvan brodske motore, koje bi prevezli kod osumnjičenog 50-godišnjaka iz Gradišta, na skladištenje, a potom, radi preprodaje, prevozili preko državne granice u Bosnu i Hercegovinu, navedeno je na konferenciji.

Četvorka je uz kaznenu prijavu predana u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave, a kriminalističko istraživanje na ove okolnosti se nastavlja.