Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić ispričao se danas u priopćenju za medije zbog izjave da je motiv bombaša na Trgu bana Josipa Jelačića bila obijest što je u javnosti dovelo do zaključka da je to jedini razlog tog čina, prenosi Jutarnji.hr.

Burušić u isprici tvrdi da u trenutku davanja izjave nije želio niti smio prejudicirati postojanje i nekih drugih motiva koji su još uvijek predmetom istrage.

- Točno je da sam izjavio kako se radilo o obijesti počinitelja, a što je u javnosti dovelo do zaključka kako je to bio jedini motiv za počinjenje ovog djela. Ispričavam se javnosti zbog te nedorečenosti, no u trenutku davanja izjave nisam niti želio niti smio prejudicirati postojanje i nekih drugih motiva koji su još uvijek predmet istraživanja, a što sam dao naslutiti kada sam govorio da je to jedan suludi čin.

U svakom slučaju, ta okolnost ni na koji način ne utječe na postojanje svih konstitutivnih elemenata kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, dogovor za počinjenje kaznenog djela (njih petorica) te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari i pomaganje u počinjenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (jedan počinitelj), za koja su prijavljeni počinitelji nadležnom državnom odvjetništvu, poručio je Burušić.

Podsjetimo, načelnik Burušić je na konferenciji za medije u nedjelju 27. siječnja kazao da je "motiv napada obijest, suluda ideja pojedinaca, koji zbog lagodnog života ne znaju što bi radili pa se upuštaju u ovakve akcije".