Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović izjavio je kako je svih 210 ekipa zimske službe na terenu i u datim uvjetima čine sve kako bi prometnice što bolje očistili, no ako snijeg i dalje bude padao istim intenzitetom spomenuo je i mogućnost proglašenja elementarne nepogode. Zasad izgleda kao da radimo Sizifov posao, a radit ćemo i dalje, kazao je Čović novinarima na Trgu bana Jelačića. On je sa Zimskom službom i direktorima ZET-a, ZC-a, Čistoće, Zagrebparkinga i drugih obišao grad.

Čović je napomenuo da je u njihovoj ingerenciji čišćenje preko 2,5 tisuće kilometara cesta. Pozvao je sugrađane daju svoj doprinos čišćenjem pred svojim ulazima i nogostupima kako bi zajednički prebrodili tu situaciju. I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić apelirao je na građane da očiste snijeg ispred svojih ulaza i zgrada - vlastitim primjerom.

Mobilizirani dobrovoljci, civilna zaštita i vatrogasci

Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je da je mobilizirao dobrovoljce, pripadnike gradskih Specijalističkih postrojbi civilne zaštite i vatrogasce iz svih 50 društava koji djeluju na području grada, da prema razrađenom planu čiste. Dodaju da će po gradskim četvrtima biti raspoređeni na čišćenju snijega i službenici iz svih gradskih ureda Grada Zagreba koji su se dobrovoljno javili za ispomoć. Aktivirana su i zapovjedništva civilne zaštite svih 17 gradskih četvrti te im je osiguran oprema za čišćenje snijega, lopate i sol za posipavanje.

Sveukupno je oko 1000 dragovoljaca pripadnika Specijalističkih postrojba civilne zaštite Grada Zagreba, Zapovjedništava civilne zaštite Gradskih četvrti te gradskih službenika, priopćeno je iz gradskog Ureda kojem je na čelu Pavle Kalinić. Zahvaljuju svima na solidarnosti, odazivu i trudu u čišćenju snijega u Zagrebu.

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama ujedno je zamolio dragovoljce Domovinskog rata da se uključe u čišćenje napadalog snijega u Zagrebu, te da se ujutro jave u najbližu gradsku četvrt kako bi preuzeli opremu i još jednom pokazali svoju spremnost za pomoć sugrađanima, čisteći snijeg, navodi se u priopćenju.