Desetogodišnji dječak koji je teško ozlijeđen u jučerašnjoj prometnoj nesreći u Štaglinecu kod Koprivnice preminuo je danas oko 13.30 sati. Liječnici su se cijelu noć borili za njegov život, operiran je dvaput, ali mu nije bilo spasa.


Podsjetimo, nesreća se dogodila jučer nešto prije 17 sati, kada je dječak s dvojicom prijatelja pretrčavao preko Podravske magistrale te je na njega naletio automobil, kojim je upravljala 33-godišnjakinja s koprivničkog područja.

Nesreća se dogodila nedaleko benzinske crpke u sklopu koje se nalazi i kafić. Na terasi tog kafića u trenutku nesreće sjedio je mještanin Glogovca koji je dječaku možda i spasio život.

"Sjedio sam u kafiću na benzinskoj pumpi kada je, vrišteći kako se dogodila strašna nesreća, uletjelo nekoliko rukometaša iz Virovitice koji su stali uz cestu nakon što su vidjeli što se dogodilo. Potrčao sam van i uz cestu vidio dvojicu dječaka kako plaču i očajnički traže pomoć. Pokraj njih je ležalo beživotno tijelo nesretnog djeteta. Vidio sam da ne diše i počeo dječaku pružati umjetno disanje i reanimaciju nakon čega je prodisao, ispljunuo nešto krvi te natrag pao u nesvijest te prestao disati. Ponovio sam reanimaciju nakon čega je dijete opet prodisalo, okrenuo ga na bok, stavio majicu pod glavu i čekao da stigne hitna pomoć", ispričao je junak ove nesretne priče za portal Koprivnica.net.