U koprivničkom prigradskom naselju Štaglinec u četvrtak oko 16.40 sati došlo je do naleta osobnog automobila na dijete koje je tom prilikom teško ozlijeđeno i vozilom hitne pomoći prevezeno u Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek.

Prema dostupnim informacijama, riječ je o dječaku starom oko 10 godina, koji je po dolasku u bolnicu operiran jer su ozljede opasne po život.

Prema riječima očveidaca, trojica dječaka su pretrčavala cestu kod benzinske postaje na ulazu u Štaglinec kad je 34-godišnja vozačica sa šireg koprivničkog područja automobilom udarila jednog od njih. U pomoć unesrećenom dječaku priskočio je muškarac koji je bio u obližnjem kafiću na benzinskoj pumpi i koji mu je dao umjetno disanje.

Naime, djeca iz rukometnog kluba iz Virovitice, koja su stajala na odmorištu vidjela su nesreću te su odmah dotrčala u kafić po pomoć. Muškarac je pojurio van i našao dječaka kako leži uz cestu. Kraj njega su bila dvojica njegovih uplakanih prijatelja. Muškarac je skinuo majicu i stavio je dječaku pod glavu te ga počeo oživljavati.

'Dječak nije disao te sam ga počeo oživljavati. U jednom trenutku je povraćao pa je opet prestao disati. Potom sam ponovio oživljavanje. Kada je drugi put počeo disati ostao sam uz njega do dolaska Hitne pomoći', rekao je za 24 sata heroj koji je želio ostati anoniman.

Promet na cesti bio je zatvoren te preusmjeravan na obilazni smjer, a nesretni dječak operiran je nakon dolaska u bolnicu jer su ozljede opasne po život.