Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) danas je prenio božićnu čestitku te s novinarima podijelio zabrinutost vezanu uz četvrti modul zdravstvenog odgoja koji se odnosi na spolni odgoj istaknuvši kako on nije u skladu s međunarodnim ugovorima i europskim konvencijama. Naime, Puljić je istaknuo kako bi prva tri modula odmah potpisao, no ne i četvrti te je najavio kako će tijekom Božićnih blagdana informirati roditelje o tome s čim se Crkva ne slaže. Kazao je kako se i znanstvenici ne slažu s tim modulom te je citirao „jednog znanstvenika iz Splita".

- Što se tiče literature koja se tamo preporuča da se dobije informacija, većinu izdavača čine Queer, Ženska soba,Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, B.a.b.e. i Forum za slobodu odgoja, dakle on zaključuje, liberalne, feminističke homoseksualne i lezbijske udruge, kazao je Puljić dodajući kako je vidljivo da je tu posrijedi ideologija.

Odgovorio je i na pitanja vezana uz statističke podatke o povećanom broju agnostika i padu broja katolika s posljednjeg popisa stanovništva te je kazao kako ga više brine ukupni pad stanovništva u Hrvatskoj, ali i Europi.

- Nisam pravio analizu, ali nije isključeno da je porast agnostika, onih koji ne vjeruju, uzrokovana nečim što treba staviti u kontekst Europe. Njom se nekoliko stoljeća širi ideologija koja govori da si napredan ako ne vjeruješ, a vjera je, ako smijem karikirati, nešto iz srednjeg vijeka, kazao je Puljić.