U četvrtak, 20. prosinca s početkom u 19 sati Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa priređuje svoju tradicionalnu plesnu predstavu u čast predstojećim božićnim blagdanima. Ulaz je besplatan.

 

Ove godine će u prvom dijelu programa biti prikazano kraće plesno scensko djelo Izgubljena melodija autorice Jasne Frankić Brkljačić s kojom se Glazbena škola predstavila na plesnoj smotri kraćih plesnih formi u organizaciji daCi-a (međunarodna udruga Ples i dijete) u Zagrebu.

Drugi dio Plesni odjel Glazbene škole posvetit će Sjećanju na Beatlese. Njihova pojava u glazbenom svijetu označavala je ne samo promjenu u glazbi, plesu, modi, već promjenu cjelokupnog pogleda na svijet. Pop glazba nepretenciozne grupe iz Londona promijenila je svijet iz temelja i zato joj i zadarski plesači posvećuju posebnu pažnju.

Sudjelovat će 150 polaznika Plesnog odjela: Osnovna škola za suvremeni ples, Područni odjel Preko, a prvi put će se predstaviti i Srednja škola za suvremeni ples!

Nastavnici i koreografi su: Vlasta Marotti Hrašćanec, Sanja Petrovski, Jasna Frankić Brkljačić, Tanja Stipčević, Lucija Mikas, Darko Brkljačić i Nebojša Lakić.