ZADAR- Grad Zadar kao većinski vlasnik tvrtke Vodovod te Čistoće opozvat će članove Nadzornog odbora kojima je istekao mandat, te Gradskom vijeću predlaže nove kandidate.


Dugogodišnji član NO Vodovoda Željko Lončar kao Guido Profaca svoja će mjesta ustupiti Robertinu Dujeli te Josipu Klišmaniću, direktoru Fine i HDZ-ov gradski vijećnik.
U NO Čistoća dolazi do promijene jer je Ivica Vlakić podnio ostavku pa će na njegovo mjesto doći Pave Ivić, od 2006. godine direktor zadarske podružnice Croatia banke, navodi se u obrazloženju.

Za članstvo u NO zakon je propisao kriterije. Članovi moraju imati visoku stručnu spremu, tri godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u struci, da nisu u skubu interesa članstvom u tom NO, kao i odredba de se kao fizička osoba ne bavi sličnom poslom, odnosno da tom društvu kao ni njegovim vjerovnicima nije naštetio u nekoj drugoj ulozi. Naravno, da uz sve zakonske uvjete, sudeći prema odabiru novih članova, članska iskaznica vladajuće stranke ostaje najvažniji kriterij.