Nakon vapaja obitelji zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja, počela je pristizati pomoć sa svih strana, ali patnje legendarnog branitelja se nastavljaju: kako je portalu 24 sata javila njegova supruga Tereza, Jastreb će, unatoč teškom zdravstvenom stanju morati - u zatvor.

Prema odluci sutkinje Irene Kvaternik branitelju je dosuđena kazna od 20 dana zatvora zbog prometne nesreće iz 2006. godine, kada je motociklistica koja ga je obilazila s desne strane i bez kontakta s vozilom pala i slomila gležanj.

Premda je an prvom suđenju oslobođen, nakon žalbe na presudu, nova je sutkinja presudila da je Dedaković iz nehaja ugrozio promet te mu dosudila 10.000 kuna kazne i 7265 kuna sudskih troškova. Kako novac nije uplatio, sada mora u zatvor.

Prema pisnju 24 sata, u sudskom spisu stoji da se njegov odvjetnik žalio da je presuda temeljena na nalazu vještaka protiv kojeg su zbog lažnog iskaza podnijeli kaznenu prijavu. No, sutkinja je sporni nalaz vještaka ipak uvažila i Jastreba proglasila krivim.