Natječaj za ravnateljsko mjesto u Domu za odgoj djece i mladeži koje je ostalo upražnjeno nakon što je Tatjana Vukman odlukom Ministarstva socijalne politike i mladih imenovana ravnateljicom Centra za socijalni rad u Splitu okončan je, a javilo se, kako doznajemo, sedam kandidata.

- Sa svim kandidatima koji su udovoljili uvjetima natječaja danas će biti obavljeni razgovori, a potom će Upravno vijeće izabrati najboljeg među njima za tu funkciju, rekla je Irena Dragić, predsjednica Upravnog vijeća Doma u sastavu od pet članova.

Inače, za ovo radno mjesto tražio se završen diplomski ili poslijediplomski studij socijalnog rada, socijalne politike, prava, psihologije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije, logopedije, pedagogije, teologije, temeljnih medicinskih znanosti ili drugih društvenih znanosti, zatim položen stručni ispit i najmanje pet godina radnog iskustva u struci. Kako doznajemo, osim nekoliko kandidata koji već rade u ovoj ustanovi, interes za ravnateljsku fotelju pokazalo je i nekoliko kandidata iz drugih gradova.

Ministarstvo socijalne politike i mladih u dogovoru s Upravnim vijećem Doma svoju će odluku o izboru najboljeg kandidata donijeti u roku od dva-tri dana.