Dokumentarnim filmom "Anđela" filmska družina Z(k)adar OŠ Stanovi četvrtu godinu sudjeluje na Festivalu o pravima djece koji organizira UNICEF u suradnji s kinoprikazivačem Blitz Cinestar i Hrvatskim filmskim savezom u Osijeku 19. - 22. studenoga 2012.

Uz dokumentarac "Anđela" na Festivalu će biti prikazano još devet filmova s 50. revije filmskog i videostvaralaštva, održan u Zadru 7. - 10. listopada 2012.

1. Afrika - OŠ Bjelovar

2. Volim film - OŠ Marije Jurić Zagorke, Zagreb

3. Smrad - OŠ Vladimir Nazor, Slavonski brod

4. Mi se samo igramo - OŠ Jagode Truhelke, Osijek

5. Tolerancija - OŠ Katarina Zrinski, Mečenčani

6. Ivana O. - OŠ Ivanovec, Čakovec

7. Moje tajno mjesto - VANIMA, Varaždin

8. Posljednje stablo - ŠCFD NS Dubrava Zagreb / MDF, Šibenik

9. Stres - FKVK, Zaprešić

Festival o pravima djece poseban je po tome što je prvi i jedini u Hrvatskoj u potpunosti inkluzivan jer su svi filmovi i popratne aktivnosti, poput radionica, prilagođeni osobama s oštećenjem vida/sluha. Slijepe i slabovidne osobe služe se slušalicama kako bi pratile naracije filmova, dok su za osobe s oštećenjem sluha svi filmovi titlovani.

Festival se paralelno održava u osam gradova i u četiri dana trajanja, u kinima Blitz Cinestar u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Šibeniku, Osijeku, Dubrovniku i Varaždinu, prikazat će izbor najboljeg iz filmskog stvaralaštva djece i mladih. Blok dječjih filmova sačinjen je od deset kratkih filmova hrvatskih filmskih družina iz cijele Hrvatske, dok je u bloku stvaralaštva mladih izabrano 12 domaćih i stranih kratkih filmova.

Festival je i ove godine dobio potporu brojnih hrvatskih glumaca koji su snimili naracije za sve filmove kako bi ih mogla pratiti slijepa i slabovidna djeca te odrasli.
Damir Markovina, Ankica Dobrić, Goran Grgić, Kristina Krepela, Marijana Mikulić, Zrinka Kušević, Mirta Zečević, Petra Težak, Franka Klarić, Mirna Medaković, Marija Tadić i Robert Kurbaša protekle su dane proveli u studiju prilagodivši 31 film koji će biti prikazan na Festivalu gledanju osoba s oštećenjem vida.

Domaćin ovogodišnjeg Festivala je Goran Grgić, poznati osječki glumac i predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika koji od početka podupire Festival o pravima djece.

Ove se godine Festival održava pod egidom „Različitost je zajednička baš svima".