Sandra Knok Čanić, glasnogovornica bjelovarskog Općinskog državnog odvjetništva, potvrdila je da je 61-godišnji zaposlenik Općinskog suda osumnjičen za bludničenje nad maloljetnicom, inače kćeri svoje prijateljice.

Priča se počela razmotavati nakon što je 61-godišnjaka prijavila njegova dugogodišnja prijateljica. Riječ je o udovici, majci dviju kćeri, koja je sa 61-godišnjakom dulji niz godina njegovala prijateljske odnose. Nedavno je navodno primijetila da se jedna od njezinih kćeri počela čudno ponašati, zatvarati u sebe te upadati u psihičke krize. Zbog toga je djevojka zatražila i liječničku pomoć te je liječnicima kazala da je prijatelj njezine majke dulje vrijeme seksualno zlostavlja. Djevojčina majka potom je sve prijavila bjelovarskoj policiji, koja je uhitila 61-godišnjaka, piše Večernji list.

Muškarac je ispitan na tužiteljstvu, koje je od suca istrage tražilo da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor, no sudac istrage to je odbio. Umjesto toga, sudac istrage je osumnjičenom izrekao mjeru opreza, odnosno zabranio mu je da se približava oštećenoj ili da s njom pokušava uspostaviti bilo kakvu vezu.