Gospođa Ana živi u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar, Podružnica Sali. Rođena je 1921. godine u zadarskoj bolnici pod Italijom. Danas dane provodi sa svojom, kako ju od milja zove, „debelom" prijateljicom, koja je trebala „ići za časne" jer uvijek moli. Dva sina i tri unuka gospođe Ane žive u Zadru i redovito ju posjećuju.

Gospođa Ana, koji od milja zovu Anka ili Arbanaška, voli čitati molitvenik kojeg joj je poklonio don Zdenko, ali i knjižicu viceva, koju joj je poslala nevjesta.
Pletenje i vezenje omiljena su zanimacija gospođe Ane, koja plete papučice, te ih rado daruje dragim osobama, pa i osoblju doma. Kako je riječ o mladim ženama, među kojima je u posljednje vrijeme i nekoliko trudnica, baka Ana ima pune ruke posla s pletenjem papučica za bebe, koje će uskoro doći na svijet.

Marljiva starica izrađuje pletene predmete ali čak i cipele „po starinski". Tako joj nije potrebno kupovati obuću, već ju izrađuje sama, a ima, kaže, i narudžbi. Od prodaje cipela po 50 kuna Ana zaradi za džeparac i to ju čini ispunjenom i sretnom. Vitalna gospođa Ana ima 91 godinu, ali duhom je vrlo mlada i nikada se ne dosađuje, pa dani u saljskom Domu za starije i nemoćne brzo prolaze.