ZADAR- „U Lučkoj upravi je Ministarstvo naišlo na jednu tešku situaciju jer je bivši nadzorni odbor hitio provesti jednu nezakonitu odluku i provesti nešto što bi imalo dalekosežne posljedice za izgradnju luku Gaženica. Zato se tražilo brzo i učinkovito rješenje, ali se nije moglo naći među tadašnjim kadrovima Lučke uprave", izjavila je to Renata Sabljar Dračevac za Slobodnu Dalmaciju na pitanju o kadroviranju SDP-ovaca na zadarskom području.
Liječnica Sabljar Dračevac, predsjednica ŽO SDP-a i još ambicioznija političarka ovom je izjavom dokazala da ne zna elementarne stvari o funkcioniranju sustava koji nije u domeni medicine.
U pokušaju da se stvari protumače drugačije od jednostavne zbilje, Sabljar Dračevac koristi krivi termin nadzorni odbor umjesto Upravno vijeća, zaboravlja da je Vlada imenovala predsjednika UV Lučke uprave koja je državna. Kao i da su u ime Države za dva člana određeni zadarski SDP-ovci Sveto Šarić, koji je to bio i prije te Nikola Turčinov koji se razumije u tu problematiku.


Tako je postavljala i bivša HDZ-ova vlast. 


A sadašnja gradska i županijska vlast je sebi dala za pravo da iz članstva Upravnog vijeća Lučke uprave povuče Grozdanu Perić i kap.Mladena Vučetića, obojica HDZ-ovaca. Umjesto njih su postavljeni Živko Kolega, bivši predsjednik UV u dva mandata te Božidar Longin, kojeg je imenovala Županija.
I dok je Kolega bio na jučerašnjoj zagrebačkoj sjednici UV, Longin se nije pojavio.
Doznajemo kako je Kolega pojasnio novim članovima UV kao i svom nasljedniku Perici Šoliću, riječkom SDP-ovcu, da je i sa Šukerom bio veliki problem da davanje PDV-a iz Državnog proračuna za gradnju Gaženice.