ZADAR- To koga je sve načelnik općine Kristijan Kapović, koji je izbačen iz SDP-a, dočekao kao domaćin Virske noći mali je politički fenomen. 


Iako se radi o otoku na kojem veliki broj hrvatskih političara ima vikendicu, oni nisu bili među Kapovićevim gostima sinoćnje fešte. Nije bilo Darka Milinovića, Zdravka Tomca, Pavla Miljevca i ostalih, ali je zato bilo osoba iz javnog života s jedne i s druge strane. I to onog, po profilu poduzetničkog.
Među njima bivši SDP-ov načelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, aktualni direktor Podravke. Od zadarskih SDP-ovaca Kapović je ugostio obrtnika Željka Mikina. Glavni gost, bez konkurencije, bio je kao i lani gradonačelnik Zagreba i bivši SDP-ovac, veliki Kapovićev prijatelj - Milan Bandić. Stigli su i zadarski članovi njegova stožera s predsjedničkih izbora. Na Virskoj noći sudjelovao je i Slavko Šare, bivši HSS-ov načelnik općine Galovac. Vidjeli su se i ugledni zadarski odvjetnici Andrej Korljan i Rikardo Perković, dok je načelnik PU Darko Car vratio se s godišnjeg odmora i na Vir, gdje ima obiteljsku kuću, došao u pratnji jedne zadarske novinarke.
Bivši državni tajnik za turizam Zdenko Mičić već je postao domaći na Viru.