ZADAR- Iako posljednjih godinu i pol dana nije više mogla dolaziti u redakciju Lidija Pavić je svakodnevno bila u njoj, u spominjanju svojih kolega. E sad bi ti Pavićka rekla, to nam je bio i ostat će slogan s nadimkom na koji se Lidija nije ljutila. Ona je neizmjerno voljela svoj posao, svoje kolege, istaknuo je Toni Pajkin, glavni urednik Radio Zadra u kojem je danas priređena komemoracija u spomen na novinarku i urednicu Lidiju Pavić.
Nakon duge i teške bolesti Lidija je preminula prošle subote u 56. godini. -Oslobodila se ropstva i patnje bolesti, rekao je njen sin Igor za utjehu svima koji su se okupili na komemoraciji za Lidiju.
- Sve što je radila u životu, radila je s velikom strašću. Sve joj je bilo jako važno, cijenila je znanje, pozivala se na autoritet ljudi koji su znali. I nikada nije mogla prešutjeti ono što misli i onda kada se sama sa sobom dogovorili da to neće reći na glas. Samo smo je gledali i čekali kada će iz nje izaći eksplozija. Iznad svega iz nje je izlazila radost i za čas bi promijenila raspoloženje. I onda kada je imala teške dane, samo jedna pjesma mogla joj je vratiti osmijeh na licu. Bila je hrabra i odvažna i nakon teške operacije prije 11 godina, kada mi je rekla vratit ću se ja. I vratila se. Ali kada je preklani u redakciji pala i slomila nogu, slutili smo, na žalost, da se više neće vratiti, rekao je to njen urednik, ali i veliki prijatelj Toni Pajkin.
Uz telegrame sućuti iz svih redakcija Hrvatskog radija svoje je iskreno žaljenje izrazio i Đani Maršan, čovjek kojeg s Lidijom Pavić, u prvom redu vezivala ljubav i radost pjevanja.