Puno je toga propalo ove godine od onoga što je predvidjela i planirala Turistička zajednica grada Zadra, mišljenja je SDP-ova gradska vijećnica Omerka Šarić Frantin.

Poseban naglasak stavila je na gašenje feštica petkom i uvođenje novog programa srijedom odnosno dovođenje klapa na Kalelargu.

- Vrijeme je da se porazgovara o TZ grada Zadra i pripremi sezone, poručila je Šarić Frantin.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić uzvratio je hvalospjevima o Zadru kako fenomenu kojem se ljudi dive.

- Grad je prepun ljudi, na svakom koraku se nešto događa, riva je puna svijeta posebice u večernjim satima i mislim da smo u tom smislu najbolji na Jadranu. Što se tiče feštica petkom njihov je cilj bio brendiranje Varoši kako mediteranske destinacije i u tome se uspjelo. Ugostiteljski objekti rade odlično, sve je krcato ljudima, nema se gdje stati, pa je došlo vrijeme da se dodatni poticaji prebace na druge dijelove Grada.

Može li uistinu nekoliko sati klapske pjesme tjedno biti dovoljno snažan odgovor na ugostiteljske objekte u kojima se nude sladoled, pizza cut i opet sladoled pitanje je kojem bi se trebalo posvetiti više pozornosti. Možda bi ponuda autohtonih jela i pića uz klapsku pjesmu donijelo bolji rezultat. Klape se ovdje čine varogasnom mjerom vlasti koja nema viziju razvoja Poluotoka kao turistički atraktivne sredine.